ZLOTVOR JE UBIO NAŠEG ANĐELA: Očajna baka tromesečnog dečaka iz Vršca, koji je podlegao povredama od očevih batina

J. D. LjUTIĆ

12. 08. 2020. u 22:00

NISAM stigla ni da se nauživam u unuku. Evo, dolazimo iz Beograda, gde smo preuzeli Nemanjino telo. Anđeo bakin, nevino je stradao. U četvrtak ćemo ga sahraniti i bakin anđeo će se pridružiti anđelima na nebu. To što je nevinom detetu uradio rođeni otac nije za poverovati. To nije čovek, nego zlotvor i monstrum.

ЗЛОТВОР ЈЕ УБИО НАШЕГ АНЂЕЛА: Очајна бака тромесечног дечака из Вршца, који је подлегао повредама од очевих батина

Nemanjina baka Nada / Foto Z.Jovanović

Ovako je u sredu, za "Novosti", ne krijući suze, ispričala Nada Miodragović, baka dečaka Nemanje, starog nepuna tri meseca, koji je u petak 7. avgusta posle gotovo četrdeset dana borbe za život preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu. Od posledica teških telesnih povreda od batina koje mu je još 25. juna naneo otac Mihajlo Mišel Tot iz Vršca. Stravičan zločin dogodio se u kući u Ulici Petra Drapšina 42, gde su zajedno sa baka Nadom živeli i njena ćerka Tamara Miodragović i njen nevenčani suprug Tot.

Mihajlo Mišel Tot u sredu je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Vršcu zbog smrtonosnih telesnih povreda koje je naneo rođenom sinu.

- Osumnjičeni je u potpunosti priznao zločin, odnosno da je pretukao bebu, što nije učinio pod dejstvom alkohola ili sedativa, kako se u početku mislilo - kaže, za "Novosti", Nebojša Živković iz pančevačkog tužilaštva. - On se do daljeg nalazi u pritvoru. U nastavku istrage čeka se obdukcioni nalaz bebe, a biće saslušani i neki svedoci.

Nezvanično, obdukcija je urađena i pokazala je da je beba usled batina zadobila teške neurološke probleme i povrede mozga, što je prouzrokovalo smrt.

Kako saznajemo, pritvor Totu je određen zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog velikog uznemirenja javnosti do kojeg je došlo nakon što je obelodanjeno šta je uradio sopstvenom detetu.

Komšije iz Ulice Petra Drapšina u Vršcu imaju samo reči hvale o baka Nadi i njenoj porodici. Međutim, ne i o Totu.

- Uvek je bio čudan. Tamara nije nigde radila, a on je povremeno nadničio. Duže vreme su bili zajedno i dobili su Nemanju. Ali, evo šta monstrum uradi sopstvenom detetu. Kažu da je pretukao bebu samo zato jer je ona plakala.

Kako nezvanično saznajemo, Tot ranije nikada nije bio nasilan prema supruzi, ali bio je, kako vele komšije, ljubomoran i umeo je da joj pripreti. Međutim, Tamara očigledno to nije shvatala suviše ozbiljno, jer ga nikada nije prijavila za nasilje u porodici. Ona je, inače, sa Totom bila u vanbračnoj zajednici, a iz prethodnog braka ima petogodišnjeg sina Nikolu, koji je takođe živeo u kući sa ostalim članovima porodice.

Kobnog 25. juna, navodno Tot je bio sam u kući sa bebom. Nemanja je plakao i otac ga je, navodno da bi ga umirio, nekoliko puta ošamario. Nakon toga dečak se utišao, a onda ga je, kada je ponovo zaplakao, zadesila ista sudbina.

Majušni Nemanja je navodno jednog trenutka ućutao i prestao da diše. Uplašen Tot, izleteo je u dvorište i povikao komšijama da zovu Hitnu pomoć, jer beba nije dobro. Dečak je prevezen u bolnicu, gde su se doktori svih ovih dana borili da preživi. Nažalost, mali Nemanja zadobio je, kako se sumnja, teže povrede glave, odnosno mozga i preminuo je pre šest dana. Tot je istog dana uhapšen kad je njegov sin odveden u bolnicu. Tada je u policiji kao i sada u Tužilaštvu priznao šta je uradio.

Iako zvanično ne postoji nijedna prijava za nasilje u porodici, sumnja se da je Tot i ranije bio grub prema svom nasledniku. Navodno, jednom prilikom su on i Tamara doveli bebu u bolnicu, pod izgovorm da ima problem sa disanjem i da se zagrcnula od sisanja. I tada je navodno medicinsko osoblje primetilo neke promene na telu bebe, ali one nisu bile naročito vidljive i ozbiljne, pa niko nije reagovao.

Slomljena majka Tamara Miodragović / Foto Z.Jovanović

MAJKA TAMARA BEZ REČI

MAJKA Tamara Miodragović u sredu nije želela bilo šta da komentariše o tragediji koja ju je zadesila.

- Još je u velikom šoku i bunilu. Pod sedativima je i ne zna ni šta priča, ni šta radi. Potpuno je slomljena - rekla je "Novostima" njena majka Nada.

Tamarina porodica zamera Mihajlovim najbližima, pre svega majci i sestri, što na bilo koji način nisu pokušale da pomognu Tamari u ovim teškim momentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve