VIKNULA MU JE BACI TO IZ RUKE, ALI JE BILO KASNO! Detalji drame u Kruševcu - eksplozija zamalo ubila porodicu! (FOTO)

S. Babović

utorak, 11. 08. 2020. u 20:32

ВИКНУЛА МУ ЈЕ БАЦИ ТО ИЗ РУКЕ, АЛИ ЈЕ БИЛО КАСНО! Детаљи драме у Крушевцу - експлозија замало убила породицу! (ФОТО)

Foto: S. Babović

- TO je bilo baš tu nasred dvorišta, sada se vide samo kapljice krvi. Stvari su bile svuda okolo, Dejan je izvukao jednu kesu iz kutije, upaljač je tu bio kao od bombe.

Starija sestra je brzo viknula “baci to iz ruke, ali već je bilo kasno" - svedoči za "Novosti” Ivan Dimitrijević, rođak porodice Dejana Pavlovića(14), koji je, kako su “Novosti” pisale, povređen prilikom detonacije detonatorske kapisle na periferiji Kruševca.

Braća i sestre kažu da se povređeni tinejdžer, koji je od dramlija završio sa povredama tela, svih ekstremiteta i glave, više uplašio za svoju mlađu sestricu C.S.(4) i majku Sanju Stojanović (37), koje takođe nisu bile pošteđene od povreda.

Foto: S. Babović

Žena ima povredu podlaktice i deo leđa, dok je mlađa devojčica, na sreću, prošla sa povređenim prstom.

Zabrinuti roditelji su sa detetom i danas bili u bolnici.

Foto: S. Babović

- Bio je sav u krvi,ali prvo je pitao kako su drugi. Ispričali su mi da su zaustavili prvi taksi koji je prolazio kroz Čitluk, baš u tom trenutku i brzo ga prebacili do bolnice-priča nam zabrinuta Dejanova sestra Ivana Pavlović.

Najmlađe povređena C.S.hrabro nam je pokazala uvijenu ruku (na slici).

PRITVOR ZA KRUŠEVLjANINA KOJI JE DAO SEKUNDARNE SIROVINE

KRUŠEVAČKA policija potvrdila je danas objavljena saznanja “Novosti” i precizirala da je uhapšen Kruševljanin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija,kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga,budući da je kod knjea pored još jedne detonatorske kapisle nađena i manja količine marihuane.

-Sumnja se da se među polovnim stvarima koje je dao jednoj porodici iz okoline Kruševca nalazila i detonatorska kapisla, koja je eksplodirala kada je trinaestogodišnji dečak otvorio jednu od kesa-potrvđeno je u kruševačkoj policiji.

U nesreći je povredila prst. Ni krivi ni dužni, porodica Ivana Pavlovića(39)mogla je da strada.

Naime, Pavlovići iz naselja Čitluk, na periferiji Kruševca, bave se sakupljanjem sekundarnih sirovina i kao što su “Novosti” objavile, veći deo sirovina su doneli od izvesnog Kruševljanina Kristijana J.(46). Među delovima nameštaja (krevet, fotelja),plastičnim flašama u jednoj od kesa, krila se i inicijalna kapisla.

Dečak je, na žalost, bio radoznao i zavirio u jednu od plastičnih kesa. Došlo je do aktivacije dela eksplozivne naprave. Kada je policija izašla na lice mesta, poreklo naprave je počelo i da se otkriva.

- Sve što je prikupio, Pavlović je transportovao kući i stavio u dvorište-navodi izvor “Novosti”.

- Ispostavilo se, međutim, da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i “upaljač”. Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina Kristijana J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)