BILO JE ILI ON ILI JA! Osumnjičena Sanja R. (27) opisala smrt Aleksandra Obadića (51) u Beogradu

Z. USKOKOVIĆ - S. J. MATIĆ

sreda, 05. 08. 2020. u 09:00

БИЛО ЈЕ ИЛИ ОН ИЛИ ЈА! Осумњичена Сања Р. (27) описала смрт Александра Обадића (51) у Београду

Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo / Foto S. Vidačković

NISAM želela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je - ili on ili ja!

Ovo je, kako "Novosti" saznaju, bilo sve što je Nikšićanka Sanja R. (27), osumnjičena za ubistvo Aleksandra Obadića (51), izjavila tokom ispitivanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Na ostala pitanja, oko toga šta se dešavalo kritične noći, tek treba da bude saslušana. Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka.

U međuvremenu, kako saznajemo, sudski veštak Zoran Stanković završio je veštačenje povreda Sanje R. i izveštaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala lekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

- Devojka je imala vidljive povrede po vratu i telu - navodi izvor "Novosti". - Bila je brutalno pretučena. Njoj se na teret stavlja da je tegom udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezultati obdukcije njegovog tela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain.

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškarac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. On je, inače, policiji bio poznat kao narko-diler, ali i čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

Obadić je pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu na sedmom spratu zgrade u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu devojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi.

Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

- Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao - ispričale su komšije. - Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utihnulo.

U ovom trenutku nije najjasnije u kakvom su tačno odnosu bili Obadić i devojka. U javnosti se pominje da je reč o emotivnoj vezi, ali prema nezvaničnim saznanjima, to nije tačno.

- Priroda njihovog odnosa nije baš bila emotivna - navodi naš sagovornik. - Očekuje se da sama Sanja o tome progovori više, kada bude bila u stanju. Sa druge strane, Obadić je neko ko je i ranije zlostavljao i mučio žene. Doduše, tada se zvao Veseljko Okuka Oki.

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Posle nekoliko dana devojka je uspela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i kilogram različitih narkotika. Bio je osuđen na četiri godine zatvora.

BIO OSUĐEN ZA ZLOČIN U NEVESINjU

PREMA podacima policijsih agencija u BiH, Veseljko Okuka je svojevremeno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Vitomira Skočajčića u Nevesinju. Zločin se dogodio maja 1993. godine. Okuka je kaznu izdržavao u zatvoru u Foči, koji je tokom rata u BiH bio granatiran, pa je uprava zatvora bila prinuđena da otvori vrata svim zatvorenicima, koji su se tada razbežali.

Nakon rata za Okukom je bila raspisana centralna i međunarodna poternica radi izdržavanja kazne za to ubistvo. Na osnovu te poternice, 2016. je uhapšen u Španiji. Izručen je BiH, i od 23. marta 2018. boravio je u zatvoru u Trebinju. U njemu je bio sve do oktobra iste godine, kada je dostavljeno rešenje o iznenadnoj obustavi poternica. Od tada se Okuki u BiH izgubio svaki trag. (V. N.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

bager

05.08.2020. 10:57

@Majis - Za otmicu je trebao dobiti njmanje 10 godina,za narkotike jos 6, za prebijanje devojke jos 6-8,,to su otprilike kazne na zapadu,,sami uporedite kazne koje nase korupmirano sudstvo dodeljuje,,jos jedna razlika ,na zapadu ni novinari ni niko ne moze znati ili objaviti imena sudija u bilo kom sudjenju,mnoge sudije dolaze iz drugih gradova a ne mesta gde je sud,,

Dragana

05.08.2020. 18:54

@bager - U Srbiji,verujem ni u Evropi,kazne se ne sabiraju,već se izriče jedinstvena kazna.Drugo:Srbija je jedno veliko selo,odakle god da dođeš.Kada nekog hoćete pronaći-pronađete ga.Srbija,srećom,još uvek nije divlji zapad.

Tvor

05.08.2020. 11:07

A sve postene komsije kada su cule zensku vrisku i galamu citavi noci zasto nisu pozvali muriju....????Verovatno zbog njih samih.Postene neke komsije