ISTRAGA O LIKVIDACIJI U EKVADORU: Ispituju veze Spasića i lažnih agenata DEA

Z. USKOKOVIĆ

25. 07. 2020. u 08:00

EKVADORSKA policija ispituje povezanost brutalne likvidacije Nišlije Saše Spasića (56) pre nekoliko dana u Gvajakiliju, sa hapšenjem Australijanca i Izraelca, početkom juna, koji su se predstavljali kao agenti američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA).

ИСТРАГА О ЛИКВИДАЦИЈИ У ЕКВАДОРУ: Испитују везе Спасића и лажних агената ДЕА

Novosti

Kod dvojice privedenih pronađeno je više od 200.000, a u Spasićevoj vili skoro 300.000 dolara, ali i dokumenti koji bi mogli da ga povežu sa Izraelcem i Australijancem!

Spasić je ubijen u ponedeljak po podne u jednom tržnom cenru, dok je sa suprugom i ćerkom sedeo u bašti kafića.

- Činjenica da je bio strastveni pušač omogućila je zločincu da ga lakše ubije - navodi sagovornik "Novosti". - Sedeo je napolju da bi mogao da zapali cigaretu. Supruga je bila sa njim, kao i maloletna ćerka, koja ga je sve vreme grlila. U jednom trenutku, devojka je ušla unutra, do toaleta.

POTERNICA

EKVADORSKA policija je utvrdila da u svetu nije postojala nijedna poternica za Sašom Spasićem. Ni u Nišu, gde je imao poslednje prebivalište, policija nije imala nikakva saznanja o njemu.

Tada je, kako su zabeležile sigurnosne kamere, ubica lagano prišao i bukvalno preko ramena Spasićeve žene pucao mu u glavu. Bio je na mestu mrtav. Zločinac je, potom, seo na motor, koji ga je sa saučesnikom čekao u blizini i pobegao. Policija ga je, međutim, vrlo brzo identifikovala i traga za njim.

Posle zločina, ekvadorska policija je otišla u manju vilu, koju je Spasić koristio i u jednoj od soba pronašla veliku količinu novca, ali i papire koji se odnose na brodsku trgovinu kontejnerima. Nije bilo oružja, a ni narkotika.

Arhiva

- U Ekvadoru je trenutno čak i trgovina lekovima, koliko i narkoticima, vrlo unosan, ali i opasan posao - navodi naš sagovornik. - O čemu se tačno radi kada je reč o Spasiću još se istražuje, posebno njegovi česti letovi ka Srbiji, Bugarskoj i Španiji. Odlazio je i u Peru. Interesantna je i njegova veza sa ovim Australijancem i Izraelcem, koji su se predstavljali kao agenti DEA, a koji su uhapšeni u Santa Eleni.

Tu se istraga vodi sa američkom agencijom kako bi se utvrdila njihova stvarna uloga i razlog boravka na tlu Ekvadora, kao i veza sa Spasićem. Australijanac i Izraelac su kod sebe imali lažna diplomatska dokumenta, a jedan od njih bio je povezivan sa sinom bivšeg predsednika Ekvadora Abdala Bukarana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade