BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Zbog "Noblica" nastao potpuni haos

E. B. T.

29. 04. 2021. u 15:28

KUTIJA "noblica" u koju je zapakovan jedan keks manje, izazvala je burnu diskusiju na društvenim mrežama i otvorila brojna pitanja - da li je do manjka došlo samo zbog greške mašine i šta ako nije, koliko puta se to ponovilo i kako to da su u ovoj i sličnim situacijama uvek oštećeni potrošači.

БУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Због Ноблица настао потпуни хаос

U srednjem redu nedostaje slatkiš / Foto Fejsbuk Efektiva

Na objavljenom snimku se jasno vidi da pakovanje nije otvarano i da je kupac umesto 18 dobio 17 komada "Jafinih" kolačića.

Proizvođač ističe, za "Novosti", da je u pitanju nenameran propust za koji veruje da je izuzetak i poziva kupca da prijavi reklamaciju radi nadoknade. U Nacionalnom udruženju potrošača Srbije kažu da ukoliko se to desilo na čitavoj seriji ili je ciljano urađeno, predstavlja ozbiljan problem i štetu za kupce koji konzumiraju taj proizvod.

- Ako je u pitanju samo jedno pakovanje, onda se može smatrati da je došlo do propusta u procesu proizvodnje - objašnjava Marko Dragić iz NOPS-a za naš list. - Jedan keks manje, to je manja gramaža, a cena je ostala ista. Oštećeni potrošači treba da se obrate trgovcu ili proizvođaču sa fiskalnim računom radi zamene proizvoda ili povraćaja novca.

Iz "Jafe Crvenka" poručuju da im je žao ukoliko je došlo do neprijatnosti, jer je kontrola kvaliteta vitalna funkcija njihove kompanije.

- Procesi proizvodnje se striktno kontrolišu u svakoj fazi, i prilikom pakovanja i provere neto količine, prema zahtevima najpoznatijih standarda u našoj industriji HACCP, BRC i IFS - ističu u odgovoru. - I pored ovakve kontrole sistema, postoji mogućnost da dođe do krajnje nenamernih propusta. Verujemo da je ovaj slučaj izuzetak.

Oni pozivaju potrošača da prijavi reklamaciju kako bi mu nadoknadili manjak. NOPS ocenjuje da je pozitivno što je "Jafa" pozvala kupce da im odmah nadoknadi manjak.

BOLjE MANjE, NEGO MIŠ GRATIS

NADAMO se da ovo nije situacija, kao sa drugim poznatim brendovima čijim proizvodima je smanjena težina, a cena je ostala ista, poput čokolada "milka" - kaže Marko Dragić iz NOPS-a.

Potrošači na društvenim mrežama, takođe, podsećaju na taj slučaj i ukazuju na slične obmane sa pakovanjem jogurta i kikirikija. Pojedini kupci smatraju da jedan keks manje nije ništa strašno. Možda u drugom pakovanju ima višak, bolje da fali jedna "noblica", nego da dobiješ miša gratis u pakovanju - samo su neki od komentara koji su se nizali na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće