MATARUŠKA I BOGUTOVAČKA BANJA NA PRODAJU: Početna cena 216,5 miliona dinara

G. ĆIROVIĆ

12. 04. 2021. u 14:16

KAKO je nedavno i najavljeno, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kraljevu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je u ponedeljak oglas za prodaju javnim nadmetanjem Privrednog društva „Mataruška i Bogutovačka Banja“ iz Mataruške Banje nadomak Kraljeva, preduzeća u stečaju, sa početnom cenom od 216,5 miliona dinara.

МАТАРУШКА И БОГУТОВАЧКА БАЊА НА ПРОДАЈУ: Почетна цена 216,5 милиона динара

FOTO: G. Šljivić

Ovo nekada ugledno preduzeće koje se duže od pet godina nalazi u stečaju, raspolaže sa, istina, devastiranim objektima - hotelom „Termal“, restoran-poslastičarnicom „Kapica“ u banjskom parku na samoj obali Ibra, restoranom „Jugoslavija“, delom hotela „Žiča“, tri vile i dva kupatila u Mataruškoj, hotelom i depadansom „Mineral“, rerstoranom i depadansom „Cvet“ i starim kupatilom u Bogutovačkoj Banji, kao i pravom na korišćenje lekovitih voda i 12 hektara parkovskih površina u obe banje.

FOTO: Printskrin

- Predviđeno je da javno nadmetanje bude održano 12. maja. Bilo je nekoliko ozbiljnih najava, pa se nadam da će na licitaciji učestvovati ozbiljni hotelijeri koji planiraju da svojim investicijama za dve-tri godine vrate status Mataruškoj i Bogutovačkoj Banji koji im je nekada pripadao – kaže Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga.

Mataruška Banja svojevremeno je u čitavom regionu bila poznata po lekovitoj vodi za lečenje steriliteta i reumatskih oboljenja, dok je obližnja Bogutovačka nadaleko bila čuvena kao „banja za živce“.

- Postoji ogroman potencijal, ali i kapacitet, za razvoj i zdravstvenog i klasičnog turizma. Tome će svakako doprineti infrastrukturna dostupnost, blizina aerodroma „Morava“ u Lađevcima, kao i budući auto put od Preljine do Pojata, takozvani „moravski koridor“ koji će biti u blizini - dodao je Simović.

Nekoliko pokušaja privatizacije PD „Mataruška i Bogutovačka Banja“ pre desetak godina okončalo se bez uspeha, uglavnom zbog (pre)visoke cene i raznih drugih okolnosti. Iza svega, ostalo je 89 radnika ovog preduzeća kojima se duguju plate od oktobra 2012. do juna 2015. godine. Ovom prodajom, nadaju se, bila bi konačno namirena i njihova potraživanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države