ISTORIJSKI SKOK KRIPTOVALUTA: Tržište dostiglo vrednost od 2.000 milijardi dolara

Novosti online

06. 04. 2021. u 22:57

ИСТОРИЈСКИ СКОК КРИПТОВАЛУТА: Тржиште достигло вредност од 2.000 милијарди долара

Foto: Free Images Pixabay

VREDNOST tržišta kriptovaluta dostigla je dva biliona dolara, vođena rastom cene itirijuma, drugog najpopularnijeg digitalnog novčića u svetu.

Za nešto više od dva meseca, tržišna kapitalizacija virtuelnih valuta se udvostručila, prema podacima sa veb sajta za praćenje cena „Koin Geko“, pošto broj malih i institucionalnih investitora vrtoglavo raste, prenosi Si-en-bi-si.

Bitkoin, najveća globalna digitalna valuta, učestvuje sa preko 50 posto u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji virtuelnog novca.

Samo od početka ove godine, bitkoin je zabeležio rast od preko 100 procenata, što je doprinelo povećanju ukupne vrednosti kripto tržišta.

Prošlog meseca, ovaj novčić je dostigao rekordnu cenu iznad 61.000 dolara, a trenutno se trguje, prema podacima Koindeska, na nivou od oko 58.800 dolara.

Ipak, izgleda da je najnoviji rast vrednosti ovog tržišta vođen skokom itirijuma, koji je jutros na azijskom trgovanju zabeležio istorijski najvišu cenu od 2.151,25 dolara, prema ciframa sa Koindeska.

Itirijum je od početka godine do danas ojačao za više od 180 procenata, dodaje Si-en-bi-si.

Kompanije pokazuju sve veće interesovanje za ovu kriptovalutu, što potvrđuje podatak da je kineski proizvođač aplikacija Meitu prošlog meseca uložio u etere 22,1 milion dolara, postavši jedna od prvih velikih kompanija koja je to učinila, prenosi B 92.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nadami

06.04.2021. 23:14

Dali znate kako skace vrednost Kripto Valuta uopste? Znate li da se masovno kriptuju sita internet opstina, velikih preduzeca i da se za otkup trazi 20-30 Bitkoina. Veliki broj sajtova u Evropi je blokirana i kriptovana. Klasicna piraterija na koju EU ne reaguje. Privrednici su reketirani a javni servis blokiran. Banke su zatvorene i...... Korona i nema para.... Prslo sve skroz.

Marko

07.04.2021. 20:01

Sve podivljalo otkad je vrednost bitcoina počela da raste. Svi bi da zarade preko noći, pa bitcoinkupovinaprodaja cveta u poslednje vreme.