BITKOIN KROZ VREME: Šta ste nekada njime mogli da kupite, a šta danas?

Novosti online

07. 03. 2021. u 10:38

ČUDNOVAT je put bitkoina, digitalnog novčića koji je "zaludeo" čitav svet, posebno u poslednjih nekoliko meseci.

БИТКОИН КРОЗ ВРЕМЕ: Шта сте некада њиме могли да купите, а шта данас?

Foto: Free Images Pixabay

Njegova vrednost raste neprestano, i trenutno je na cifri od oko 50.700 dolara.

Nedavno je u Crnoj Gori prodata i prva krava, plaćena bitkoinom, čija je realna vrednost veća od 1.000 evra. Sve je više ulagača, ali i kompanija koje mu ukazuju poverenje.

Podsećamo, nedavno je pređen i "prag" od bilion dolara: toliko danas vrede svi bitkoini zajedno. Oni koji se bave njime i analizom tržišta generalno, napravili su zanimljivo poređenje vrednosti najpoznatije kriptovalute kroz vreme.

Tako je pre 10 godina bitkoin vredeo toliko da za njega možete kupiti samo jedan hamburger iz Meka, a pre pet godina već ste mogli sebi da priuštite Ajfon.

Tokom 2019, pa i dobrim delom 2020, za jedan bitkon ste mogli sebi i porodici da obezbedite dobar odmor, a koliko bitkoin vredi danas? Toliko da možete sebe počastiti Teslinim Modelom 3.

Reč je o popularnom električnom automobilu, čija se cena kreće od 37.000 dolara do oko 54.000 dolara. U poslednjih šest meseci, vrednost bitkoina je skočila oko 350%, tako da je krajnje vreme da ga bolje razmotrite.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!