POSAO ZA RANJIVE KATEGORIJE: Do 16. aprila prijave za učešće u programu

S.B.

01. 04. 2021. u 13:27

JAVNE ustanove i javna preduzeća, privredni subjekti i udruženja građana u Vranju, Aleksincu, Kragujevcu, Kruševcu, Pirotu i Subotici mogu do 16. aprila da se prijave za učešće u programu "Zajedno za zajednicu".

ПОСАО ЗА РАЊИВЕ КАТЕГОРИЈЕ: До 16. априла пријаве за учешће у програму

Foto Tanjug

Oni bi zaposlili pripadnike marginalizovanih grupa, u period od jednog do četiri meseca, ali bi im bili pokrivenei troškovi njihovog angažmana u iznosu od 28.000 dinara za 160 sati rada.

Angažovani će obavljati poslove u oblasti socijalne i humanitarne pomoći, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i čišćenja rečnih korita, higijene u javnim ustanovama i prostorima...

- Svaka od lokalnih samouprava, odnosno poslodavci na njihovoj teritoriji, imaće priliku da u periodu april - avgust angažuju oko 35 lica, od jednog do četiri meseca, i obezbede im mesečnu naknadu od 28.000 dinara neto za 160 sati rada - kaže Robert Bu, vođa tima projekta Nemačke razvojne saradnje "Inkluzije Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" koji sprovodi GIZ. - Cilj nam je da među 210 radno angažovanih lica bude najmanje 60 odsto Roma, kao i 30 odsto žena, a priliku za angažovanje pored romske populacije imaju i povratnici iz zemalja EU, samohrane majke, žene žrtve nasilja, lica sa invaliditetom, nezaposleni u periodu dužem od godinu dana i druge ranjive kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024