VUČIĆ O KRITIKAMA BIVŠEG GUVERNERA NBS: Stopa rasta će biti između 5 i 6 odsto

Tanjug

09. 12. 2020. u 15:01

ВУЧИЋ О КРИТИКАМА БИВШЕГ ГУВЕРНЕРА НБС: Стопа раста ће бити између 5 и 6 одсто

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike bivšeg guvernera NBS Dejana Škoškića i istakao da je siguran da će stopa rasta sledeće godine u Srbiji biti između pet i šest odsto.

Komentarišući ocenu bivšeg guvernera NBS Dejana Šoškića da ne postoje uslovi da stopa privrednog rasta sledeće godine dostigne šest odsto i da neće preći preko tri odsto, Vučić je naveo da plus tri jeste nedostižna brojka ali za Šoškića i njegovo vreme i vlast.

Kako je rekao, Šoškić je postao guverner NBS kada je evro bio 75 dinara, a kada je otišao, posle samo tri godine, evro je bio 118 dinara, dok je dinar od 2012. godine, kada je doslo do promene vlasti, do danas stabilan, na 117 dinara za evro.

- Plus tri je nedostižna brojka za Šoškuća i njegovo vreme i vlast, a siguran sam da će biti između pet i šest. To samo od nas zavisi, koliko vredno budemo radili i energično pristupili svim projektima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Kaže da je Šoškić bio guverner zemlje koja je imala najnižu stopu privrednog rasta od minus 3,1 do plus 1,6, što je bio maksimum.

Vučić je rekao da su MMF i Svetska banka rekle da će Srbija završiti ovu godinu na minus 3 odsto, pa popravile na -2,5 odsto, a da će, kako je rekao, Srbija godinu završiti bolje od minus jedan.

- Na kraju se rezultati mere, rezultati se vide. To samo govori da im nikada struka nije bila važna, već politika i ostrašćenost i mržnja.... Onda će da kukaju za 2022. godinu, onda će reći neće biti plus pet nego plus tri. Gubitnici će uvek da pronalaze izgovore i stvari predstavljaju lošim i ružnijim - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)