I DIGITALNO JE IMOVINA: Sprema se novi zakon o digitalnoj imovini

A.B.

13. 10. 2020. u 17:35

MINISTARSTVO finansija objavilo je juče Nacrt zakona o digitalnoj imovini. Očekuju da će usvajanje tog zakona doprineti pozicioniranju Srbije kao lidera u jugoistočnoj Evropi u digitalizaciji finansijskih tehnologija.

И ДИГИТАЛНО ЈЕ ИМОВИНА: Спрема се нови закон о дигиталној имовини

Foto: Depositphotos

- Zahvaljujući ovom zakonu, privrednici će lakše finansirati svoje inovativne ideje, a otvara se mogućnost za unapređenje likvidnosti i njihovo uključenje u tržište digitalne imovine - objašnjava ministar Siniša Mali. - Inače, globalna vrednost digitalne imovine trenutno se procenjuje na više od 300 milijardi dolara, uprkos svim izazovima sa kojima se danas svetska ekonomija suočava.

Digitalna imovina, koja se ponekad naziva i kripto-imovina ili virtualna imovina, u Nacrtu je definisana kao digitalni zapis vrednosti koji se može digitalno kupovati, prodavati, razmenjivati ili prenositi i koji se može koristiti kao sredstvo razmene ili u svrhu ulaganja. Najpoznatiji predstavnik digitalne imovine u svetu je bitkoin, a najčešća tehnologija na kojoj se digitalna imovina kreira je blokčejn tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!