ODRŽAN SASTANAK SA MISIJOM MMF: Ministar Mali saopštio - razgovori o reformskim ciljevima i budžetu (FOTO)

Novosti online

05. 10. 2020. u 17:44

ZVANIČNI razgovori delegacije Srbije s misijom MMF počeli su danas plenarnim sastankom održanim u video-formatu, a nastavljeni sastankom na temu monetarne politike i finansijskog sektora.

ОДРЖАН САСТАНАК СА МИСИЈОМ ММФ: Министар Мали саопштио - разговори о реформским циљевима и буџету (ФОТО)

Foto: Instagram

Tim povodom se oglasio i ministar finansija Siniša Mali putem svog instagram naloga, poručivši da je razgovarano o reformskim ciljevima i budžetu za narednu godinu.

- Danas smo održali prvi sastanak sa Misijom MMF u okviru poslednje revizije aktuelnog aranžmana - razgovaramo o reformskim ciljevima i budžetu za narednu godinu, a sastanci se održavaju putem video-veze - napisao je ministar na svom instagram nalogu.

Delegaciju Srbije čine ministar finansija Siniša Mali, kao i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, dok misiju te organizacije predvodio Jan Kejs Martejn.

Predstavnici MMF-a su ponovili da je Srbija ovu krizu dočekala u mnogo boljem stanju nego neke prethodne periode, što je bio važan preduslov za našu adekvatnu reakciju od samog početka krize.

Ocenjeno je da je u Srbiji donet snažan, pravovremen i sveobuhvatan paket mera u borbi protiv pandemije, kao i da Srbija ima dobre izglede rasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna