NOVA RADNA MESTA I INVESTICIJA OD 100 MILIONA EVRA: Novi Sad ozbiljan kandidat da dobije fabriku "Nideka"

Z. GRUMIĆ

19. 09. 2020. u 10:57

POSETA delegacije "Nideka" našoj zemlji ove sedmice i susreti sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, dodatno je osnažila očekivanja da će ta vodeća japanska kompanija za proizvodnju komponenti u automobilskoj industriji investirati i u Srbiji.

НОВА РАДНА МЕСТА И ИНВЕСТИЦИЈА ОД 100 МИЛИОНА ЕВРА: Нови Сад озбиљан кандидат да добије фабрику Нидека

Foto: Novosti

Naš optimizam da bi u konkurenciji nekoliko evropskih gradova "Nidek" mogao da se opredeli baš za Novi Sad, potkrepljen je i izjavom predsednika korporacije Juna Sekija, posle razgovora sa predsednikom Vučićem, da je ta kompanija zainteresovana da ulaže u Srbiju. On je tom prilikom napomenuo da planirana investicija iznosi više od 100 miliona evra i da donosi više stotina radnih mesta.

Japanska delegacija je posetila i Novi Sad i posle susreta sa gradonačelnikom u Gradskoj kući, razgledala Radnu zonu "Sever 4" gde bi bila izgrađena fabrika, ukoliko se "Nidek" odluči za naš grad.

GRADIĆE I NEMCI

U TOKU su i pregovori sa nemačkim "Kontinentalom" o izgradnji njihove fabrike u Novom Sadu, gradu u kojem već imaju svoj istraživačko-razvojni centar.

- Ako nam sa svojim fabrikama dođu "Kontinental" i "Nidek", nećemo više imati problema u pogledu zapošljavanja u Novom Sadu - poručuje Vučević.

- Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat, jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju - izjavio je gradonačelnik Vučević posle razgovora sa Japancima.

Foto: Grad Novi Sad

Prisustvo takvog giganta u Novom Sadu, smatra Vučević, umnogome bi doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti.

Gostima su predstavljeni potencijali Novog Sada i njegove prednosti kada je reč o poslovnoj klimi, posebno u pružanju logistike pri realizovanju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima