VAŽNO GRAĐANE SRBIJE: Rok za uplatu poreza na imovinu za treći kvartal 14. avgust

Tanjug

ponedeljak, 10. 08. 2020. u 15:45

ВАЖНО ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Рок за уплату пореза на имовину за трећи квартал 14. август

D.Milovanović

ROK za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2020. godinu za poreske obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica je 14. avgust, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javne prihode.

Porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, prema Zakonu o porezima na imovinu.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, podseća se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Milorad Pekić

10.08.2020. 20:12

Danas je 10. avgust a država još nije dostavila rešenje za porez za stan. Zašto prete da će, ko ne plati do 14-tog avgusta treću ratu, računati zateznu kamatu? Šta poreska uprava radi sedam i po meseci? Ko će njima da odredi zateznu kamatu pošto ne rade svoj posao?

tatjana nedeljkovic

27.08.2020. 11:36

Evo poslali su pre neki dan i obracunali porez na imovinu od fizicki lica cak 300% uvecanu u odnosu na prethodnu godinu. Niko u poreskoj niti je znao, niti objasnio kako su dosli do ovoga ocigledno su instruirani i da nista ovog famoznog uvecanja od cak 3x vise u jednoj godini. Objasnjenje koje su dali bilo je da su olaksice (naravno nisu imali pojma da objasne koje?) ukinute i da su porezi NEOGRANIČENO POVEĆANI za 2020 godinu sta god to trebalo da znaci!!!????. A sta drugo znaci, neko organizovana drzavna pljacka veka, dali nam 100 eur sad da im vratimo 3x toliko, sramota, jad i čemer....

Dale

27.08.2020. 20:29

@tatjana nedeljkovic - od kad resenja za porez za tekucu godinu stizu u avgustu mesecu? resenje za tekucu godinu do sad stizalo u februaru... nista mi nije jasno.