KINEZI PRAVE HOTEL U BORU: Sedam hiljada kvadrata kompaniji ’’ZiJin’’

V. Đ.

22. 07. 2020. u 15:04

DIREKCIJA za imovinu ustupila je, bez naknade, dve prazne zgrade iz sastava Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru, kineskoj kompaniji ’’ZiJin’’, strateškom partneru RTB.

КИНЕЗИ ПРАВЕ ХОТЕЛ У БОРУ: Седам хиљада квадрата компанији ’’ЗиЈин’’

Foto: Novosti

 

Objekti su površine oko sedam hiljada kvadrata, i Kinezi će ih koristiti narednih 50 godina.

Kako saznajemo, u jednoj od zgrada biće smeštena nova direkcija ovog preduzeća, umesto stare koja se nalazi u starom delu grada. Drugi deo biće adaptiran u hotel, u kome će živiti radnici koji dolaze iz Kine.

Nedelako od od ove dve zgrade, Kinezi su već porušili jedan stari objekat iz sastava RTB i tu napravili luksuzne stanove za najuži menadžment kineske kompanije.

Tu je, saznajemo, u toku i izgradnja sportskog objekta.

Nezvanično, i firma ’’Rakita’’, koja je takođe u vlasništvu ’’ZiJina’’, koja radi na otvaranju rudnika bakra i zlata ’’Čukaru peki’’, nedaleko od Bora, jedina je podnela zahtev za okup oko pet hiljada kvadrata prostora u objektu ’’Kapije Bora’’, čija je izgradnja obustavljena 2000. godine.

Po dosadašnjim informacijama, tu će biti direkcija ’’Rakite’’, za šta bi Kinezi trebali da izdvoje oko 620 hiljada evra.

Inače, kada su 18. decembra 2018. postali strateški partner RTB, ’’ZiJin’’ je uz rudnike dobio i hotele ’’Klub RTB’’ u Brestovačkoj banji, kod Bora, i ’’Jezero’’, koje se nalazi na Borskom jezeru, udaljenom 18 kilometara od Bora.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a