ZA PET MESECI ĆEMO PRETEĆI HRVATSKU: Predsednik Vučić najavio BDP vredan 51 milijardu evra!

Tanjug

24. 07. 2021. u 22:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da će Srbija ove godine, već za pet meseci, prvi put preteći Hrvatsku po BDP-u u apsolutnom iznosu, pošto će Srbija na kraju 2021. imati BDP vredan 51 milijardu evra, dok će hrvatski BDP biti nešto ispod 51 milijarde.

ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ ЋЕМО ПРЕТЕЋИ ХРВАТСКУ: Председник Вучић најавио БДП вредан 51 милијарду евра!

Foto: Printskrin/TV Pink

- Mi ćemo do kraja godine prvi put u svojoj istoriji, od 1941. kada su formilia NDH i kroz republike bivše Jugoslavije, kao Srbija nikada nismo imali BDP koji je mogao u apsolutnim brojevima da se meri sa njihovima - naveo je Vučić.

Rekao je gostujući na Pinku da će Srbija već za pet meseci po prvi put preteći Hrvatsku u apsolutnom iznosu BDP-a i podsetio da je srpski BDP bio kada je vodio Vladu Srbije 33 milijarde evra, a u to vreme je BDP Hrvatske bio 47 milijardi evra. Za samo sedam ili osam godina smo za više od 50 odsto uvećali apsolutni BDP Srbije.

- To je uspeh Srbije i razumem da neko ima pravo da se ljuti. Mi sa njima želimo dobre odnose i mnogo bolje nego što su danas. Razumeme tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku unizite Srbiju, jer ona u svakom smislu raste -  naglasio je Vučić.

Što se tiče doskočica, kako je rekao iz Hrvatske , da je najbolji dokaz za srpsku hegomonističku politike činjenica da je svom sinu dao ime Vukan, Vučić je prokomentarisao: pa moja porodica je teško stradala upravo od ustaške ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!