ZA PET MESECI ĆEMO PRETEĆI HRVATSKU: Predsednik Vučić najavio BDP vredan 51 milijardu evra!

Tanjug

24. 07. 2021. u 22:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da će Srbija ove godine, već za pet meseci, prvi put preteći Hrvatsku po BDP-u u apsolutnom iznosu, pošto će Srbija na kraju 2021. imati BDP vredan 51 milijardu evra, dok će hrvatski BDP biti nešto ispod 51 milijarde.

ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ ЋЕМО ПРЕТЕЋИ ХРВАТСКУ: Председник Вучић најавио БДП вредан 51 милијарду евра!

Foto: Printskrin/TV Pink

- Mi ćemo do kraja godine prvi put u svojoj istoriji, od 1941. kada su formilia NDH i kroz republike bivše Jugoslavije, kao Srbija nikada nismo imali BDP koji je mogao u apsolutnim brojevima da se meri sa njihovima - naveo je Vučić.

Rekao je gostujući na Pinku da će Srbija već za pet meseci po prvi put preteći Hrvatsku u apsolutnom iznosu BDP-a i podsetio da je srpski BDP bio kada je vodio Vladu Srbije 33 milijarde evra, a u to vreme je BDP Hrvatske bio 47 milijardi evra. Za samo sedam ili osam godina smo za više od 50 odsto uvećali apsolutni BDP Srbije.

- To je uspeh Srbije i razumem da neko ima pravo da se ljuti. Mi sa njima želimo dobre odnose i mnogo bolje nego što su danas. Razumeme tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku unizite Srbiju, jer ona u svakom smislu raste -  naglasio je Vučić.

Što se tiče doskočica, kako je rekao iz Hrvatske , da je najbolji dokaz za srpsku hegomonističku politike činjenica da je svom sinu dao ime Vukan, Vučić je prokomentarisao: pa moja porodica je teško stradala upravo od ustaške ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Zajedno za očuvanje prirode