PREDSEDNIK: Bolje minimalac od 300 evra nego 159 kao ranije

A. V. V.

13. 07. 2021. u 12:44

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume kritike njegove najave da će minimalac biti 300 evra, dodajući da je svestan da ni to nije dovoljno, ali da je svakako bolje nego ranijih 159 evra, koliko je minimalac iznosio pre osam godina.

ПРЕДСЕДНИК: Боље минималац од 300 евра него 159 као раније

Foto printskrin instagram buducnostsrbijeav

Vučić je primetio da su posle njegove najave da će se pokusati da minimalac bude 300 evra, umesto 159 koliko je iznosio pre nekoliko godina, prvo "skočili" pojedini sindikalni lideri, rekavši da ne može da se živi sa 300 evra.

- A, moglo je sa 159 evra..? Znam da ne može da se živi 300 evra, ali ipak može nešto lakše nego sa 159. To je gotovo sto procenata više nego pre devet godina - rekao je Vučić za TV Pink.

Na pitanje da prokomentariše ocenu profesorke Danice Popović, objavljenu na naslovnoj strani jednog dnevnog lista, Vučić je rekao da su posle prvih kritika, "skočili" i iz tog drugog ugla, tvrdnjama poput one, kako je rekao, bivše profesorke “uhvađene u krađi”, da srpska privreda to ne može da izdrži i da to odgovara samo SNS-u, što, kaže, takođe, ne razume.

- Ne znam kako to odgovara SNS-u. To odgovara običnom narodu, vrednim ljudima, radnicima...koji primaju i manje od toga, koji rade na manje plaćenim mestima. Mi time brinemo o najsiromašnijima, kojima je najpotrebnije - rekao je Vučić.

On je pojasnio da će se ići na povećanje neoporezanog dela dohotka, dok će se sa druge strane ići na dalje smanjivanje radnih poreza i doprinosa, a do kraja godine će se doneti odluka da li će to biti 0,5, jedan ili 1,5 odsto.

- Gledamo da zaštitimo poslodavce, koliko je moguće, da ne kreiramo politiku u kojoj domaći i strani investitori ne mogu da sagledavaju budućnost, jer ih obavezujemo na isplatu visokog minimalca - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je minimalac od 300 evra domet Srbije koji je dobar za minimalnu zaradu, što bi dalje značilo da će prosečna plata biti 612 evra, odnosno u Beogradu 760 evra.

- Da li je i to dovoljno? Nije, ali ako znamo da je pre sedam godina prosečna plata bila 330 evra, znači da ćemo skoro da stignemo minimalce, tada prosečnu platu - primetio je Vučić i dodao da je to najbrži napredak Srbije, te da je ponosan i zadovoljan koliko je urađeno.

U tom smislu, dodao je da se rade putevi, pruge, obnavljaju kulturno istorijski spomenici...

- To je novac građana Srbije, koji su radil pošteno, dobro i imali dobru vladu, jer, bez lažne skromnosti, uvek sve zavisi od rukovodstva. Suština je u snazi rukovodstva i politici koju vodite, a koja nije za potcenjivanje. Možete da nađete 50 njih koji su lepši, ali ljudima to ne treba, već vizija, snaga i želja da se stvari menjaju, a ne lepa slika, čak ni ton - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)