IZMENA TRASE NOVOG AUTO-PUTA: Hoće li petlja kod Ečke da bude bliže Zernjaninu? (FOTO)

B. GRUJIĆ

02. 07. 2021. u 18:28

PETLjA kod Ečke, kao deo auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, mogla bi da bude pomerena i bliže gradu Zrenjaninu.

ИЗМЕНА ТРАСЕ НОВОГ АУТО-ПУТА: Хоће ли петља код Ечке да буде ближе Зерњанину? (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Ovo je zaključak sastanka koji su održali predstavnici kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Group, na čelu sa direktorom Sjin Mengom i generalnim direktorom ogranka u Srbiji Džang Điančaom sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom. Tema susreta su bili problemi oko izgradnje petlje kod Ečke, nadomak Zrenjanina.

Petlja je inače deo auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji je je prvi na teritoriji Banata i veza sa postojećim i budućim autoputevima u Bačkoj i južno od Beograda.

Na trasi novog auto-puta od petlje „Borča" do petlje „Novi Sad – Istok", gradiće se 12 petlji, dva mosta preko Tamiša, jedan preko Tise i nadvožnjak preko železničke pruge kod Perleza.

Kineska delegacija na sastanku u Zrenjaninu potvrdila je mogućnost da se petlja kod Ečke približi gradu, za šta je ovih dana nekoliko udruženja građana pokrenulo peticiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)