UVEK JE BIO NA STRANI RAZUMA: Odlazak novinara Aleksandra Vasića

V. N.

18. 05. 2021. u 23:17

ALEKSANDAR Vasić je bio staložen, razuman, patriotski nastrojen, svakoga je mogao da opravda i tražio je najbolje u njemu, ali je bio i istinski neprijatelj neprijatelja zdravog razuma.

УВЕК ЈЕ БИО НА СТРАНИ РАЗУМА: Одлазак новинара Александра Васића

Foto: UNS

Prijatelji i kolege pokojnog novinara TV Pink ovo su o njemu rekli na komemoraciji u Pres centru Udruženja novinara Srbije.

Glavni i odgovorni urednik informativne redakcije TV Pink Goran Gmitrić naglasio je da se u redakciji svakodnevno prepričavaju Vasine šale i širi njegov optimizam:

- Vasa nije bio samo moj kolega, bio je moj prijatelj. Imao sam osećaj da će me do jutra u svom stilu, a bio je duhovit, nazvati i reći: "Plačeš, plačeš... Žao ti je, prešao sam te". To se nije desilo... I danas sedim u kancelariji i čini mi se da će da dođe i kaže: "Šefe, hoćemo li da pijemo kafu?"

On je dodao da je Vasić jedan od retkih koji čoveku priraste za srce, pun ljudske topline i dobrote.

- Vasa je najponosniji bio kada su ga birali da uđe u RRA. Govorio je: "Za mene je glasalo 252 ljudi, dvotrećinska većina"... - rekla je novinarka Tanja Vandoro.

Aleksandar Vasić je rođen u Prištini 1963. Apsolvirao je književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radio je kao novinar i urednik u brojnim časopisima i elektronskim medijima i bio predsednik Saveta RRA. Na TV Pink uređivao je i vodio emisiju "Pravac".

Sahrana će biti održana u sredu na Bežanijskom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)