JURONJUZ NA UDARU ŠOLAKOVIH MEDIJA: Pokrenuta žestoka kampanja protiv novog televizijskog kanala "Telekoma", ali i države Srbije

E. V. N.

12. 05. 2021. u 09:27

I PRE samog starta programa, novi informativni televizijski kanal Juronjuz Srbija postao je meta brutalne kampanje u kojoj učestvuju pojedini novinari na društvenim mrežama, neke opozicione organizacije, kao i "medijski eksperti", a svi oni pod kontrolom i u koordinaciji "Junajted medije", kompanije na čijem je čelu tajkun Dragan Šolak i koja u Srbiji drži TV stanice i portale N1 i Nova.

ЈУРОЊУЗ НА УДАРУ ШОЛАКОВИХ МЕДИЈА: Покренута жестока кампања против новог телевизијског канала Телекома, али и државе Србије

Arhiva

Očigledno u strahu od Juronjuza, koji najavljuje istinski objektivan i profesionalan informativni program, Šolakova medijska imperija je svim sredstvima i u poznatom maniru krenula da se obrušava na konkurenciju, pa su u razmaku od nekoliko sati sinhronizovane optužbe o navodnom "kršenju zakona" i "novom projektu SNS" uputili Slobodan Georgiev, navodni nezavisni novinar, a zapravo direktor Njuzmaks Adrije, najnovijeg čeda "Junajted medije", kao i samoproglašena "Skupština slobodne Srbije", čiji su članovi svakog dana u programima N1 i Nove.

Ali to im nije bilo dovoljno, pa je istog dana tabloidni portal Nova angažovao "eksperte" koji su pomenutim optužbama pridodali poziv "da se oglasi REM", a portal N1 je sve preneo na engleskom jeziku uz poziv zapadnim nevladinim organizacijama, OEBS i Evropskom parlamentu da obrate pažnju.

Sve je ovo uhodan mehanizam: kad god su Šolakovoj imperiji ugroženi poslovni i politički interesi njihovi mediji naprave ogromnu buku, obruše se salvama optužbi i tužakaju državu Srbiju i "Telekom Srbija" kod stranaca, pritom se ne obazirući na činjenice, istinu i moral.

A šta su činjenice i istina, šta je po zakonu? Kompanija u vlasništvu državnog "Telekoma Srbija" "Arena Čenels grup d.o.o.", kao i "Euronjuz d.o.o" su potpuno regularni nosioci, u zakonom propisanom postupku, dozvola od strane jedine za to nadležne institucije, Regulatornog tela za elektronske medije (REM), za Arena sport i druge kanale, kao što je sada Euronjuz. Ova dozvola je za Arena sport produžena 2020. godine.

Štaviše, REM je zasebnu dozvolu za TV kanal Euronjuz regularno izdao 15. septembra 2020. godine, što je javno dostupno na sajtu REM i što bi svi oni "nezavisni" novinari, opozicionari i vajni "eksperti" mogli lako da pronađu, ako već unapred ne znaju.

Stvar je pravno potpuno čista. A politički? Euronjuz je najpoznatiji evropski televizijski informativni brend, koji već decenijama svoje izveštavanje širom Starog kontinenta bazira na principima politički neutralnog, nepristrasnog i balansiranog novinarstva. Za političku pristrasnost, i pre nego što su uopšte počeli da emituju program u Srbiji, optužuju ih medijske kuće koje su "od juče", a koje svakim danom pokazuju da im je kompletan rad zasnovan na političkoj agendi borbe protiv vlasti i promociji biznis interesa svojih gazda.

Televizije, portali i novine "Junajted medije" od osnivanja bez prestanka obmanjuju publiku da su baš oni nekakvi svetionici slobodnog i profesionalnog novinarstva. Dolazak brenda kakav je Euronjuz mogao bi vrlo lako da raskrinka njihove laži i da pokaže baš onoj publici na koju računaju N1 i Nova šta je to zapravo objektivni i nepristrasni medij. Otud strah i panika u redovima Šolakove političko-poslovne imperije.

BLATE I UGLEDNE NOVINARE

ONO što je posebno ružno u celoj kampanji jeste da "Junajted medija", N1 i Nova brutalno optužuju Juronjuz Srbija da je u službi vlasti i "politički projekat" iako su toj medijskoj kući pristupili i neki od njihovih zaposlenih, kao što su Milan Šarić i Nataša Kovačev sa N1, ali i ugledni novinari RTS Svetlana Janićijević i Miloš Milić, zatim Marko Subotić sa Al džazire, Živana Šaponja Ilić sa TV Prve... Sve su to profesionalci besprekornog integriteta na koje su se, u strahu od konkurencije, obrušile njihove "kolege".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...