SVE NEISTINE O LETOVANJU U GRČKOJ: Da li ste i vi čuli priču da se ležaljka rezerviše SMS-om, evo šta se krije iza svega (FOTO)

Novosti online

10. 05. 2021. u 23:21

KOLIKO su srpski turisti postali "vredna roba" pokazuju i nedavni primeri kada su se u našoj javnosti o raznoraznim pravilima za letovanje u jednoj od omiljenih destinacija Srba, u Grčkoj.

СВЕ НЕИСТИНЕ О ЛЕТОВАЊУ У ГРЧКОЈ: Да ли сте и ви чули причу да се лежаљка резервише СМС-ом, ево шта се крије иза свега (ФОТО)

Foto arhiva

Od toga da će turisti morati da se prijavljuju gde i kakko idu, da moraju da rezevrišu ležaljke a ispostavilo se da je to najobičnija obmana, koju, očigledno, plasiraju oni koji bi iz ovih ili onih razloga da pokvare turističku sezonu u zemlji Helena.

Tako je, na primer, objavljeno i plasirano u pojedinim medijima u Srbiji da će svako ko ode u Grčku i poželi da rezerviše ležaljku i suncobran na nekoj od plaža, morao to da učini isključivo putem SMS poruke. To, naravno, nema veze s istinom, potvrđeno je u zvaničnim grčkim institucijama i turističkoj organizaciji te zemlje.

Kako se čini, jedini cilj ove prljave kampanje jeste da se ljudi zaplaše i, umesto Grčke, najomiljenije destinacije za naše turiste izaberu neku drugu državu.

Slanje poruka kako bi se rezervisale ležaljke na plažama, nasumična testiranja, minimalna zainteresovanost i abnormalno visoke cene samo su neke od lažnih vesti koje se sreću u medijima poslednjih dana kada se govori o Grčkoj.

Foto Tanjug

Sve ovo, navode u turističkim agencijama, krajnje negativno utiče na klijente koji bi leto želeli da provedu na grčkim plažama. Posledice ovakvih vesti su nesagledive, ne samo po grčke domaćine i hotele već, pre svega, po srpske turističke agencije, i vode samo ka jednom cilju, a to je potpuno uništenje jedne branše koja u našoj zemlji zapošljava veliki broj ljudi. Kome je to u interesu, može samo da se pretpostavi.

Uporedo s kampanjom protiv Grčke, situacija na nekim drugim morskim destinacijama predstavlja se maltene kao idealna iako je mnogo gora nego u Grčkoj. To se, ponajviše.

Foto Tanjug/AP

 

Tako, recimo, iako je trenutno cilj da se što više građana vakciniše, oni koji se zalažu da Albanija postane popularna turistička destinacija kod Srba, u prvi plan ističu to da za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji, kao ni negativan PCR test. Ovakva reklama apsolutni je mamac za one koji žele na letovanje, ne žele da se vakcinišu, a neće ni da plaćaju PCR testove, pa im Albanija dođe kao idealno rešenje. Ovakvim marketingom, koji u sebi sadrži antipropagandu vakcinacije, neki očigledno žele na postignu ličnu korist, ne mareći za trajnije posledice.

Sve ovo radi se samo s jednim ciljem, a to je da se letovanje u Grčkoj baci u poslednji plan, s obzirom na to da je ta zemlja poslednjih godina ubedljivo najčešće birana destinacija kad su u pitanju naši turisti.

Arhiva VN

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ruza

11.05.2021. 05:19

Oktopot travel laze i omanjuje , sve uplate od 15 maja pa do 6 juna ne zele da realizuju a novac ne vracaju , zasto ? . Molim vas proverite pa pisite malo o tome . Nemojte vise da sazaljevate agencije , povedite malo racuna ob prevaren narod .

Dosta mi je prevaranata

11.05.2021. 07:06

Ja damo znam da mi pare još od 2019 leže negde, na letovanje nisam mogao da odem prošle godine, a neću ninove godine jer mi je dosta svega s koronom i testova i maltretiranja i stani kreni grčkih pravila prošle godine. Dakle, idem u srpsko selo! I hocu svoje pare a nazad! Pa gde ima da sponzorišm nekog dve godine bez kamate? Hocu pare svoje!

Nikolas

11.05.2021. 09:28

S obzirom na politiku koju vode prema nama u poslednje vreme, na Albanski lobi koji u Grčkoj radi protiv Srbije nista ni ne čudi sa naše strane. Poseta gradonacelnika Atine Prištini i obilazak ''vizantiskog'' manastira Gracanica kako su preneli njihovi mediji dovoljno govori da su itekako tiho protiv nas ne narod već naročito njihova vlast. Albanske pare su čudo i ima ih puno. A mi nebeski narod i dalje verujemo da nas oni vole. Voli nas čiča u Nei Poriju koji živi od nas. Ostale bas briga za Srbiju i njihove turiste kojima su skupe grčke ležaljke. Nego smo depresivni i jadni i jedini narod na svetu koji je izgubio more pa smo malo nostalgicni. Nista vise.