NAPAO SRBINA PRED DECOM: Nastavljaju se ataci Albanaca na naše sunarodnike, na meti Lazar Đorđević iz sela Gojbulja

V. N.

26. 04. 2021. u 21:12

U SELU Gojbulja, u opštini Vučitrn, u ponedeljak je Albanac iz porodice Ademi bez ikakvog povoda fizički napao meštanina Lazara Đorđevića, nakon čega je priveden - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

НАПАО СРБИНА ПРЕД ДЕЦОМ: Настављају се атаци Албанаца на наше сународнике, на мети Лазар Ђорђевић из села Гојбуља

Đorđević napadnut u selu Gojbulja

Kako se navodi u saopštenju, Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu. Veće posledice sprečili su meštani, koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara.

Porodica Ademi u tom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama, kako navode iz Kancelarije, na njih žale policiji, ali bezuspešno. Dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća.

Izostala je sankcija, ali je Ademi u ponedeljak napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i Kfor, navode iz Kancelarije.

- Ovde je bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu i Kancelarija za KiM očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju - dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju da politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)