RUŽIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTORKOM UNICEFA: Zajednički fokus deca iz socijalno ugroženih porodica

Lj. B.

23. 04. 2021. u 22:49

PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kan.

РУЖИЋ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРКОМ УНИЦЕФА: Заједнички фокус деца из социјално угрожених породица

Foto: Ministarstvo

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ministar je istako značaj podrške UNICEF-a Srbiji.

- Veoma nam je značila podrška UNICEF-a u trenutku kada smo se suočili sa izazovom organizvanja onlajn nastave zbog pandemije virusa KOVID19. Naš zajednički fokus bila su deca iz socijalno ugroženih porodica, a cilj da nastava u ovim kriznim vremenima bude dostupna svoj deci - rekao je ministar Ružić.

Regionalna direktorka UNICEF-a za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kanistakla je da je Srbija odličnio organizovala nastavni proces u uslovima pandemije i da je pristup Srbije primer u regionu.

„Deca iz osetljivih grupa i dostupnost obrazovanja bila su vam prioritet.  UNICEF je to podržao i model podrške koji smo zajedno razvili biće model za slične projekte u regionu“, rekla je Kan.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje i zajedničkim projektima koji doprinose unapređivanju obrazovanja, sa akcentom na digitalizaciju u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, kao i obukama nastavnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)