VOZAČI, OPREZ! Počela je velika akcija policije - Patrole će danonoćno biti na putevima u Srbiji

Novosti online

21. 04. 2021. u 09:37

U SKLOPU međunarodne akcije pojačane kontrole brzine danas će biti realizovana i tradicionalna godišnja akcija pod nazivom "Speed Marathon" kad će širom Evrope brzina biti merena 24 časa neprekidno.

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Почела је велика акција полиције - Патроле ће даноноћно бити на путевима у Србији

Foto: P. Milošević

Pešaci imaju 90 odsto šanse da prežive saobraćajnu nezgodu ako ih vozilo udari pri brzini od 30 kilometara na čas i manje od 50 odsto šanse da prežive ako ih udari vozilo koje se kreće brzinom od 50 kilometara na čas ili većom.

Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da će u narednih sedam dana 24 sata patrole policije biti na terenu.

Petrović je naglasio da kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja, tamo gde je, kako kaže, moguće brže voziti i navodi da uglavnom mladi prave prekršaje.

Naveo je i da je ove godine zabeleženo 20 poginulih manje na putevima nego prošle godine, a od početka 2021. nastradalo je 45 pešaka, među kojima  i četvoro dece.

- Ove godine postigli smo značajne rezultate, ali nismo zadovoljni dokle god nam neka osoba strada - rekao je Petrović.

Akcija policije se sprovodi u 30 evropskih zemalja, a organizator je "Roadpol".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Doris

21.04.2021. 11:08

Vozaći treba da su oprezni samo kada je kontrola? Zato i jeste toliko saobraćajnih nesreća. Kada prođe kontrola, onda dajte gas i ginite! Ovaka javljanja su u naprednim zemljama kažnjiva.