RUŽNOM VREMENU SE BLIŽI KRAJ: Meteorolog otkrio kad stiže proleće- uskoro prave letnje temperature

Novosti online

20. 04. 2021. u 13:31

METEOROLOG Đorđe Đurić otkrio je kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu kao i kada nam konačno stiže lepše vreme.

РУЖНОМ ВРЕМЕНУ СЕ БЛИЖИ КРАЈ: Метеоролог открио кад стиже пролеће- ускоро праве летње температуре

Foto: Printskrin

- U Srbiji u sredu jutro hladno, ponegde tmurno i maglovito. Tokom dana biće promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od 2 do 6°C, maksimalna dnevna od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C.

- U četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno i umereno toplo, uz umeren, a u Sremu, Bačkoj i na planinama i pojačan jugozapadni vetar. Maksmalna temperatura od 17 do 21°C, u Beogardu do 20°C. Krajem dana na severozapadu, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni- naveo je Đurić.

Kako kaže, u petak nas na severu zemlje ujutru očekuje razvedravanje, uz sunčano vreme tokom dana, dok se u ostalim predelima očekuje oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prestanak padavina i razvedravanje do kraja dana. Kao i da će biti maksimalna temperatura od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

- Za vikend sunčano, samo se u subotu na krajnjem jugu očekuje oblačnije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura u subotu oko 15°C, a u nedelju i do 20°C. U ponedeljak još malo toplije, uz nešto više oblaka, a maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu 20°C. Potom, prema trenutnim prognozama, postoji mogućnost novog pogoršanja vremena sa padavinama i padom temperatura za oko 5 stepeni.

Dakle, nastavak aprila donosi nam i dalje promenljivo vreme, ali će ono biti i toplije i sa temperaturama uglavnom u skladu sa kalendarom ili tek malo hladnije od proseka. Prosek maksimalnih temperatura za poslednju, tj. treću dekadu aprila je od 17 do 21°C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu