MATEMATIČKI FAKULTET ULOŽIO PRIGOVOR: Traže da profesor Lipkovski uđe na listu kandidata za rektora UB

Lj.B.

08. 04. 2021. u 15:16

MATEMATIČKI fakultet u Beogradu uložio je prigovor na odluku Komisije za raspisivanje izbora za rektora i četirti prorektora Univerziteta u Beogradu zbog odluke da odbije kandidaturu profesora Aleksandra Lipkovskog koga je ovaj fakultet kandidovao za mesto rektora.

МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УЛОЖИО ПРИГОВОР: Траже да професор Липковски уђе на листу кандидата за ректора УБ

Aleksandar Lipkovski / Arhiva

U prigovoru Savetu UB koji je komisiju formirao navodi se da je ona stala na pogrešno stanoviše Autentičnog tumačenja Skupštine Srbije  člana 64 Zakona o visokom obrazovanju po kome organ rukovođenja visokoškolske ustanove - rektor, dekan, odnosno direktor ne može biti biran it reda nastavnika kojima je prestao radni odnos na kraju školske godine u kojoj su navršili 65 godina života.

Matametički fakultert navodi da pravni eksperti koje su oni konusltovali tvrde da profesor Lipkovski  ima pravo da se kandiduje.
Ovaj fakultet zahteva od komisije da proširili listu kandidata i na nju uvrsti i prof. Lipkovskog, te da izborne radnje budu produžene za period od donošenja sporne odluke do donošenja odluke po ovom prigovoru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)