OBAVEZNA VAKCINACIJA U SRBIJI? Ministar Lončar o imunizaciji: To je predlog struke, oko toga se slažemo!

Tanjug

07. 04. 2021. u 16:22

ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ? Министар Лончар о имунизацији: То је предлог струке, око тога се слажемо!

Foto: Printscreen

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19, te ukazao da je to predlog struke.

- Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas - rekao je Lončar.

Najmanji odziv u Tutinu, Merošini, Žagubici, Pazaru

Najmanji odziv za vakcinaciju je u opštinama Merošina, Tutin, Žagubica, kao i u Novom Pazaru, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poru0čuje da će se više pričati sa ljudima iz tih područja, kako bi se ohrabrili i edukovali o značaju imunizacije.

- Poslaćemo tamo stručne ljude da održe predavanja, ići će i ljudi iz Ministarstva zdravlja, iz Batuta...Ići ćemo do svakog kolektiva, svake fabrike kako bi dobili odgovore na sve dileme, mislim da je to rešenje  - rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa studentima povodom Svetskog dana zdravlja.

Kako je rekao, samo u toku jučerašnjeg popodneva Beograd je imao 1.400 vakcinisanih bez zakazivanja.

- Tu očekujemo veliki broj. Spremili smo dodatne ekipe u domovima zdravlja i siguran sam da će biti veliki broj - poručio je Lončar. On je odgovarajući na pitanje novinara o pacijentima koji nemaju kovid, a čije stanje zahteva bolničko lečenje - rekao da oni od početka epidemije dosta trpe i istakao da se država trudi na sve načine da im pomogne.

- Trudimo se da im na sve načine pomognemo. Trenutno imaju prioritet svi hitni slučajevi i onkološki pacijenti -  rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Bojan

07.04.2021. 16:37

Zatucanim ljudima ne pomaže edukacija, samo udaranje po džepu. Znaju da se bave švercom u Novom Pazaru, ali zato kada treba da se plati porez ili prime vakcine nema ih nigde

momcilo

07.04.2021. 17:09

Драган Вујичић да одговори овом што на силу вакцинише. Силеџија. Шешељ тврди да је Лончар лопов

Misa

07.04.2021. 17:21

Ne mora zvanicno biti obavezna ali postoji nacin kako drzava moze da natera ljude da se vakcinisu. Nek nevakcinisani ne mogu da idu na posao. Ili nek placaju porez pet puta vise od vakcinisanih.

Mima

07.04.2021. 21:49

Ja se slažem, jer danas su svi lekari i znaju sve o vakcinaciji, a samo šire dezinformacije i paniku. Šta god mi mislili o vakcinaciji ona je spasila čovečanstvo.

Maki

09.04.2021. 12:09

Ако се уведе обавезна вакцинација онда држава не може да тражи да људи потпишу да се вакцинишу на сопствену одговорност