VESIĆ POZDRAVIO ODLUKU KRIZNOG ŠTABA: Zahvalan sam medicinskom delu na razumevanju za privredu

Tanjug

02. 04. 2021. u 18:49

ZAMENIK gradonačelnika beograda Goran Vesić pozdravio je današnju odluku Kriznog štaba da se od ponedeljka dozvoli da rade bašte u ugostiteljskim objektima, kao i da od srede rade tržni centri.

ВЕСИЋ ПОЗДРАВИО ОДЛУКУ КРИЗНОГ ШТАБА: Захвалан сам медицинском делу на разумевању за привреду

Foto: Tanjug

Pozdravljam odluku da se radno vreme produži do 22 sata, što tražim od januara, izjavio je Vesić, saopšteno je iz Službe za informisanje Grada Beograda.

"Razumem današnje odluke kao razuman kompromis koji je moguć u ovom trenutku. Zahvalan sam medicinskom delu Kriznog štaba, jer su pored velikog broja zaraženih, imali razumevanje za zahteve privrede i Beograda. Nadam se da ćemo u narednim nedeljema, kako se epidemiološka situacija bude poboljšavala, doći u situaciju da se mere dodatno relaksiraju", rekao je Vesić.

Kako je naveo, Krizni štab i premijerka Ana Brnabić pozdravili su napore Beograda da se onim građanima koji su potpuno vakcinisani daju pogodnosti i stimulacije.

"Ideju su ocenili kao izvanrednu. Medicinski deo Kriznog štaba je zamolio Grad Beograd da ovu odluku odloži do trenutka dok svima koji su izrazili želju da se vakcinišu to ne bude omogućeno. U ovom trenutku je oko 350.000 ljudi prijavljeno, a nisu se još vakcinisali. Prihvatio sam njihov predlog tako da će Beograd odložiti ovu odluku do tog trenutka", naglasio je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo i zbog toga što je na sednici Kriznog štaba konstatovano da je Beograd najuspešniji region u Srbiji kada je vakcinacija u pitanju, navodeći da je na tom sastanku izneo da je cilj da se u Beogradu vakciniše 750 hiljada ljudi.

“Mi ćemo u tome uspeti zajedno sa domovima zdravlja, hrabrim lekarima i sestrama kao i volonterima koji rade na vakcinaciji. Sve odluke su danas donete jednoglasno i siguran sam da ćemo nastaviti zajedno da radimo jer imamo isti cilj - da pobedimo virus", zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri