PROTIV ISTOPOLNIH BRAKOVA: Subotički biskup podržava odluku SPC

J.L.

01. 04. 2021. u 16:56

SUBOTIČKI biskup, monsinjor Slavko Večerin, pružio je podršku stavu Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve i protivljenju predlogu Zakona o istopolnim zajednicama u Republici Srbiji, prema kojem bi se istopolnim parovima u budućnosti omogućilo sklapanje građanskog braka.

ПРОТИВ ИСТОПОЛНИХ БРАКОВА: Суботички бискуп подржава одлуку СПЦ

Kripta u Hramu Svetog Save / Foto N. Skenderija

- Donošenje Zakona u predloženom obliku bilo vrlo štetno za budućnost celokupne društvene zajednice u Srbiji. Takvim Zakonom bi se, kako se to navodi i u saopštenju Svetog arhijerejskog sinoda, diskriminisala bračna zajednica i sama porodica, kao hrišćanska i zakonom zaštićena vrednost – kaže se u saopštenju Subotičke biskupije.

- Zato izražavamo nadu da predlog Zakona u ovom obliku neće biti prihvaćen, nego da će se u skupštinskoj raspravi pronaći drugi adekvatni načini da se osobama koje žive u takvim zajednicama osiguraju nužna prava i mimo izjednačavanja s tradicionalnim i hrišćanskim bračnim i porodičnim zajednicama. Istovremeno ističemo da nijedna osoba ne sme biti izložena bilo kakvoj vrsti diskriminacije zbog svojih uverenja ili stanja, pa tako ni zbog homoseksualne orijentacije.                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju