DOKTORKA GLIGIĆ O PRIVILEGIJAMA ZA REVAKCINISANE: Epidemija nije dečija igra, nije vreme da se prave neki zaokreti

Novosti online

31. 03. 2021. u 14:35

IAKO se u poslednje vreme sve češće mogu čuti zahtevi da revakcinisani dobiju mogućnost da se vrate normalnom životu - da idu u kafiće, na utakmice, u pozorište, virusolog dr Ana Gligić kaže da je još uvek rano za to.

ДОКТОРКА  ГЛИГИЋ О ПРИВИЛЕГИЈАМА ЗА РЕВАКЦИНИСАНЕ: Епидемија није дечија игра, није време да се праве неки заокрети

Foto: Printscreen/TV Prva

- Mere moraju biti odsečne, nije vreme da se prave neki zaokreti. Meni te privilegije za vakcinisane liče na dečiju igru - "ako pojedeš čokoladu, vodiću te u park". Ovde se radi o jako ozbiljnim stvarima. Svaki dan registrujemo na hiljade novih slučajeva zaraze - kaže dr Gligić i dodaje da joj nije jasno na koji bi se način uopšte kontrolisalo ko je revakcinisan.

Dr Gligić, pored toga, istiće da "nijedna vakcina ne štiti 100 odsto".

- Zaražena osoba koja nije vakcinisana virus može prebaciti vakcinisanom u nosne sluznice, oko ili grlo. Vakcinisani, po pravilu, ne bi trebalo da razvju bolest, ali taj virus koji je ušao na tako vlažnu sredinu će početi da se razmnožava. Antitela vakcinisane osobe će taj virus brzo izbaciti, ali će ipak izvesno vreme biti zarazna za okolinu - kaže dr Gligić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)