POZNATI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA SRBIJE U GRČKU: Datum je i dalje nezivestan, ovo je protokol za nevakcinisane

Novosti online

03. 03. 2021. u 13:13

ПОЗНАТИ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ У ГРЧКУ: Датум је и даље незивестан, ово је протокол за невакцинисане

Foto arhiva

PRELAZAK granice biće omogućen ili pokazivanjem sertifikata o vakcinaciji ili izradom brzog antigenskog testa na ulasku u Grčku

- Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša, odnosno sertifikata o vakcinaciji i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna - kaže gospodin Vasilios E. Provelegios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van EU na njihovu teritoriju, on podseća da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj grčkoj granici.

- Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove – pojašnjava naš sagovornik.

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. Provelegios kaže da je sada loptica u našem dvorištu:

- Srbija ima veliki broj vakcinisanih protiv korona virusa, imamo najviše vakcinisanih u ovom delu Evrope. Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisi od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)