RASTE BROJ OBOLELIH MEĐU ŽENAMA: Doktorka Adžić - Na respiratoru je i 31-godišnji muškarac, moramo da povećamo kapacitet

Novosti online

20. 02. 2021. u 12:04

ZBOG loše epidemiološke situacije biće otvoreni novi kapaciteti kovid bolnice u Batajnici, kaže Tatjana Adžić Vukičević, direktorka ove ustanove.

РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ МЕЂУ ЖЕНАМА: Докторка Аџић - На респиратору је и 31-годишњи мушкарац, морамо да повећамо капацитет

Foto: Printskrin

Ona je rekla da se broj pacijenata u ovoj ustanovi povećava iz dana u dan, a juče je na bolničko lečenje primljeno 49 građana.

- Od danas će na raspolaganju biti dodatnih 40 kreveta, od ponedeljka još 120. Na lečenju se sada nalazi 425 pacijnata - rekla je ona.

Navodi i da je trenutno najmlađi pacijent na respiratoru 31-o godišnji muškarac, da je bilo i onih koji su 1999. godište.

Veliki broj obolelih među mladim ženama

Kaže da sada u jedinicama intenzivne nege leži dosta mlađih žena, što prethodnih meseci nije bio slučaj.

Trenutno je dosta žena između 40 i 50 godina, došlo je do porasta broja obolelih upravo među ženama, navodi Adžić i dodaje da je sada broj muškaraca i žena izjednačen.

Ona ukazuje da je za samo nekoliko dana njih 30 prešlo s odeljenja na jedinice intenzivne nege.

- Zdravstveno stanje im se toliko brzo pogorša da je onda bitka za njihov život 70 odsto izgubljena - ističe Adžić Vukičević.

Ona kaže i da ponovo grupišu zdravstvene radnike, jer ponovo sledi regrutacija kadrova koji će raditi u ovoj kovid bolnici.

(Politika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri