POZNATI FRANCUSKI NOVINAR O "DARI IZ JASENOVCA": "Veliki film... U Jasenovcu stradalo stotine hiljada Srba istrebljenih od ustaškog režima"

Novosti onlajn

05. 02. 2021. u 22:17

POZNATI francuski novinar Žan Kristof Bison, pomoćnik glavnog urednika eminentnog "Figaro magazina" na svom Tviter nalogu komentarisao je film "Dara iz Jasenovca".

ПОЗНАТИ ФРАНЦУСКИ НОВИНАР О ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Велики филм... У Јасеновцу страдало стотине хиљада Срба истребљених од усташког режима

Foto: Arhiva "Novosti"

- Večeras je u Sjedinjenim Državama u nekoliko velikih gradovao prikazan veliki film o hrvatskom koncentracionom logoru Jasenovac, u kojem su stradale stotine hiljada #Srba i desetine hiljada Jevreja i Cigana, istrebljenih od ustaškog režima - napisao je Bison.

Inače, Bison je novinar koji se već godinama bavi istorisjkim temama, a jedan deo njegovog interesovanja su teme vezane za Balkan. Već više puta do sada Bison je pisao o Srbima, kao i aktuelnim geo-političkim pitanjima vezanim za našu zemlju i region.

Podsetimo, posle kratkotrajne zabrane glasanja za "Daru iz Jasenovca", najčuvenija filmska baza IMDb ponovo je omogućila posetiocima sajta da daju svoj glas za srpskog kandidata za Oskar.

Zabranu su uveli administratori sajta zbog svojevrsnog "rata glasovima", u kojem su korisnici iz Srbije filmu mahom davali čiste desetke, dok su, kako se pretpostavlja, korisnici sa druge, hrvatske strane, filmu davali "jedinicu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Svedok

05.02.2021. 22:39

Sam Milan Bulajic specijalisra za Jasenovac u debati o broju zrtava sa hrvatskim matematicarem Peculjicem naveo je broj od oko 74 ⁷000 imena.Oba ucesnimka slozila su se da to nije definitivna broj.Debata je odrzana prije desetak godina u emisiji Otvoren most ,emisija koju je vidio novinar Omer Karabeg

Dragan D

06.02.2021. 07:16

@Svedok - Oprostićete mi ali oboje će mo se složiti da tv na kojoj dotični Omer radi nije objektivna kao ni njihovi gosti ! Dokazano je da su TV i Radio stanice stanice poput VOA i RSE sve samo ne naklonjene istini i da su propagandno oružije State Departmenta , vama verovatno odgovara njihova uređivačka politika jer vam ide u prilog a to što te stanice i vukvalno lažu i podrivaju sve Države koje su suštinski nezavisne od USA to vas ne tera na razmišljanje ! Što se jasenovca tiče , dokazana je brojka od preko 800 000 masakriranih , samo u Jasenovačkom KZ logoru , dokaze možete naći u centru Wisental ! Ja lično sa vama nemam nameru da se prepirem ali smatram da izneti činjenice može vama i vama sličnima da raširi horizont spoznaje istine !

Boris

06.02.2021. 02:35

Zbog cega bi se dozvolilo glasanje narodu koji je sledbenik NDH narodu koji kaze da su oni NDH 45-te okupirani a ne oslobodjeni narodu koji je pokusao isto nedelo isti zlocin i 91.narodu koji je spalio i srusio kucu i spomenik Nikoli Tesli