GRADONAČELNIK BEOGRADA UGOSTIO GRADONAČELNIKA BANJALUKE: Stanivuković oduševljen Hramom i Beogradom na vodi (FOTO)

Novosti online

27. 01. 2021. u 20:06

GRADONAČELNIK Zoran Radojičić obišao je zajedno s prvim čovekom Banjaluke Draškom Stanivukovićem Hram Svetog Save na Vračaru, a potom mu je u „Beogradskoj zadruzi” predstavio projekat „Beograd na vodi”.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА УГОСТИО ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ: Станивуковић одушевљен Храмом и Београдом на води (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Radojičić je nakon posete u izjavi za Beoinfo naglasio da je vladika Stefan dva gradonačelnika podsetio na tok gradnje najvećeg hrama u Srbiji, precizirajući da je projekat počeo krajem devetnaestog veka.   

– Posebno mi je bilo drago što je gradonačelnik Banjaluke oduševljen hramom, ali i toplim dočekom sveštenstva i građana Beograda. Hram Svetog Save simbolizuje jedinstvo srpskog naroda i zato mi je bilo važno da ga vidi. Delegaciji Banjaluke predstavili smo nakon toga sve faze projekta „Beograda na vodi” i dokle se trenutno stiglo u realizaciji.

On je istakao želju da sličan, manji projekat ima u svom gradu. „Beograd na vodi” je simbol razvoja glavnog grada, trenutno je završeno oko polovine od planiranih 1,8 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora – rekao je Radojičić.

Još jednom smo se podsetili koliko je zajedništvo važno za čitav srpski narod bez obzira gde živi, poručio je Radojičić.

– Samo zahvaljujući tom jedinstvu možemo da se izborimo sa ovom svetski komplikovanom situacijom i da kao država i narod imamo dalji progres – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je dodao da su obišli i grob patrijarha Irineja, ukazujući na veliki trag koji je pokojni patrijarh ostavio i na sve što je učinio za srpstvo.  

Delegacija Banjaluke, predvođena Stanivukovićem, u prvoj je zvaničnoj poseti našem glavnom gradu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna