REŠITI STATUS VEROUČITELJA: Unija sindikata prosvetnih radnika apeluje na ministra Ružića

LJ. B.

25. 01. 2021. u 17:17

РЕШИТИ СТАТУС ВЕРОУЧИТЕЉА: Унија синдиката просветних радника апелује на министра Ружића

foto: OŠ "Đura Jakšić" Srpska Crnja

Čitavih 20 godina veroučitečlji u školama rade na određeno vreme, uprkos tome što je školske 2003/2004. godine, predmet postao obavezan izborni. Još od davne školske 2001/2002. godine kada je najpre kao fakultativni, vraćen predmet verska nastava mi veroučitelje maltretiramo.

Apelujemo na ministra Branka Ružića da se sada, kada je ukinuta zabrana zapošljavanja, što je prema rečima prethodnog ministra bio uslov, pokrene proces primanja veroučitelja na neodređeno vreme!

Ovo se navodi u saopštenju Sindikata prosvetnih radnika koje su oni poslali ministru povodom Svetog Save, školske slave.

Sindikati podsećaju da je prethodni ministar obećao da će veroučiteljima biti rešen radno-pravni status čim se ukine zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i naglašavaju da je sada, kada je zabrana ukinuta vreme da se veroučiteljima reši status, kako bi mogli da zbrinu svoje porodice, podignu kredite I žive koliko toliko zaštićeni od svakojakih ucena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ostavte nas na miru

25.01.2021. 18:19

Veroučitelji treba da predaju u crkvama, škole nisu vlasništvo SPC. Istoriju religije mogu da predaju profesori istorije, a ovo je čista budalaština.

Vesna

25.01.2021. 19:24

Sta ce nam uopste Veronauka u skolama? Drugi imaju Gradjansko. Uvek sam se pitala~ Zar ne bi trebalo da SVA decu budu VASPITANA? Vaspitavanje bi trebalo da obavljaju svi ucitelji i nastavnici. Cerke moje prijateljice su isle na Veronauku u Crkvu i nisu zelele da idu i u skoli. Zar Crkva nije odvojena od drzave i da li treba da placamo i svestenike i veroucitelje umesto da deca imaju cas vise iz maternjeg , ili zdravstvenog obrazovanja? VERA JE PRIVATNA stvar, koju je Draskovic uvukao u skolu u dosluhu sa svestenicima.

Ja

11.02.2021. 15:14

@Vesna - Da li znaate da je veroucitelj ovogodisnji dobitnik Svetosavske nagrade Ministrstva? Verovatno nastavnik sa najvise nagrada u Srbiji, ikada. Kaze i da Vas nije video na dodeli nagrada.