OVO JE PRVI SRBIN KOJI JE TUŽIO NATO: Ispovest penzionisanog policajca Blagoja Šćekića - odavno sam otpisao život, ali bolesti se plašim

Novosti online

20. 01. 2021. u 22:00

ОВО ЈЕ ПРВИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ТУЖИО НАТО: Исповест пензионисаног полицајца Благоја Шћекића - одавно сам отписао живот, али болести се плашим

Foto: Printskrin Jutjub

U VIŠEM sudu u Beogrdu podneta je prva tužba protiv NATO u ime vojnika, oficira, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na KiM tokom bombardovanja Savezne republike Jugoslavije.

Jedan od onih koji je tužio NATO, a oboleo je od raka je penzionisani policajac Blagoje Šćekić iz Novog Sada. On je radio kao policajac u Prištini od 1971. godine do bombardovanja.

Pored svih NATO bombi znali su i za one sa osiromašenim uranijumom, ali ne i za posledice. Dobio je rak debelog creva i operisan je 2014. godine.

- Idem na redovne kontrole, ali uvek sa zebnjom. Strahujem od bolesti, ali od smrti ne. Odavno sam otpisao život, posle prve bombe, ali bolesti se plašim – rekao je on.

Ovaj penzionisani policajac sa gorčinom se seća dana na KiM kada su padale takozvane prljave bombe.

- Sakriješ se u rupu, ako pogodi, pogodi – seća se on.

Foto: Printskrin Jutjub

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milan

21.01.2021. 08:17

Tuga i žalost je što tužbu protiv NATO zločina nije podnela država,ali kad razmislim posle tog belosvetskog zločina svi političari ,njihova rodbina i pajtosi su se enormno obogatili,a i danas se bogate.