"NOVOSTI" SAZNAJU: Ko je ušao u Srbiju pre ukidanja PCR testa, ostaje u karantinu

B.R.

15. 01. 2021. u 11:28

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ко је ушао у Србију пре укидања ПЦР теста, остаје у карантину

Foto: AP

GRAĐANI Srbije i stanci koji su ušli u Srbiju bez PCR testa, i dobili meru -obavezna kućna izolacija 10 dana, ostaju u karantinu i posle ukidanja obaveznog testa za ulazak iz pet zemalja -Severne Makedonije, BiH, Crne Gore, Albanije i Bugarske, koji od juče nije uslov za prelazak naše granice, saznaju "Novosti".

U izolaciji po ulasku u Srbiju je više hiljada građana koji su do prekjuče prešli našu granicu, a policija proverava da li su zaista na aderesama koje su prijavili i poštuju li meru. Tako je bilo i jutros: policajci u timovima za kontrolu mere izolacice po spisku onih kojima je ova mera izrečena, a nalazi se na u bazi e-inspektor i ažurira na svakih četiri sata, proveravali poštovanje obaveznog kućnog karantina.

Onima koje ne nađu na adresi stanovanja piše se prekršajna prijava i moraće da plate kaznu i do 150.000 dinara.

Da svi koji su ušli u Srbiji pre nego što je za državljane pet okolnih zemalja, i naše povratnike, ukinut obavezan PCR ne stariji od 48 sati, za "Novosti" je potvrdio Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor:

-Negativan PCR test ili obavezna izolacija od 10 dana, ostaju obavezna mera za sve koji su u zemlju ušli na dan važenja odredbe o posebnim epidemiološkim uslovima za ulazak u Srbiju- kaže Stamenković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Srb

15.01.2021. 12:27

Враћен сам са Аеродрома у Немачкој 22.Децембра, јер су деци истекла важећа српска документа а са немачким пасошем се деца од 9 и 14 година третирају као странци и ако отац и мјака имају важеће српске путне исправе. Кажу: Ви можете да путујете а деца не ако немају пцр тест или важећи српски пасош. А пасош се због короне није мого продужити на време. Дефинитивно наше законе пишу људи који немају средњу школу, гарантујем.

Deps

15.01.2021. 16:25

@Srb - A svaki savesni roditelj proverava važnost putnih isprava ranije.... i ne čeka se poslednji trenutak. Nego misli idem dole u Srbiji jer je tamo jeftinije. A ima nas takvih na pretek koji tako misle.

Šabac

15.01.2021. 15:03

Ово је срамота! Зашто се не укину мјере изолације за становнике Србије, када сви из региона сада могу слободно да улазе у земљу. Туга! Малтретирање обичних грађана.

Dragan

15.01.2021. 15:59

Državljanin sam Srbije i u našu zemlju ušao na graničnom prelazu Lapušnica opština Loznica.. To je granica sa RS BiH i ušao sam 12 januara u 12h.. I kad sam došao na srpsku stranu naš policajac mi je tražio test.. Ja sam bio iznenađen jer dan pre 11januara nije bio potreban ni našim ni stvarnim državljanima svi su prelazili bez testa.. Ja sam pitao policajca kako to a on mi je rekao da juče nije radio i da ne zna ništa.. I da ja moram u karantin 10 dana.. Tako da sam ja u kućnom pritvoru 10dana...A od 14 januara mogu svi u Srbiju a ja u kućnim pritvoru kao kriminalac..