"NOVOSTI" SAZNAJU: Ko je ušao u Srbiju pre ukidanja PCR testa, ostaje u karantinu

B.R.

15. 01. 2021. u 11:28

GRAĐANI Srbije i stanci koji su ušli u Srbiju bez PCR testa, i dobili meru -obavezna kućna izolacija 10 dana, ostaju u karantinu i posle ukidanja obaveznog testa za ulazak iz pet zemalja -Severne Makedonije, BiH, Crne Gore, Albanije i Bugarske, koji od juče nije uslov za prelazak naše granice, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ко је ушао у Србију пре укидања ПЦР теста, остаје у карантину

Foto: AP

U izolaciji po ulasku u Srbiju je više hiljada građana koji su do prekjuče prešli našu granicu, a policija proverava da li su zaista na aderesama koje su prijavili i poštuju li meru. Tako je bilo i jutros: policajci u timovima za kontrolu mere izolacice po spisku onih kojima je ova mera izrečena, a nalazi se na u bazi e-inspektor i ažurira na svakih četiri sata, proveravali poštovanje obaveznog kućnog karantina.

Onima koje ne nađu na adresi stanovanja piše se prekršajna prijava i moraće da plate kaznu i do 150.000 dinara.

Da svi koji su ušli u Srbiji pre nego što je za državljane pet okolnih zemalja, i naše povratnike, ukinut obavezan PCR ne stariji od 48 sati, za "Novosti" je potvrdio Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor:

-Negativan PCR test ili obavezna izolacija od 10 dana, ostaju obavezna mera za sve koji su u zemlju ušli na dan važenja odredbe o posebnim epidemiološkim uslovima za ulazak u Srbiju- kaže Stamenković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama