SVAKO IMA PRAVO DA PRIMI VAKCINU KOJU HOĆE: Predsednik Vučić o imunizaciji stanovništva u Srbiji

Novosti online

11. 01. 2021. u 22:15

СВАКО ИМА ПРАВО ДА ПРИМИ ВАКЦИНУ КОЈУ ХОЋЕ: Председник Вучић о имунизацији становништва у Србији

Foto: Hepi/Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji "Ćirilica", gde govori o tome šta čeka Srbiju sledeće godine.

On je naglasio da u regionu niko nije dobio vakcinu sem Srbije, da je ona plaćena i da tako nije bilo ne bismo je sada imali.

- Oslanjali smo se na sebe i sopstvene snage. Počeli smo na vreme time da se bavimo i napravili smo takozvane bilateralne ugovore i sa Fajzerom i sa Rusima. Nadam se da će kineska vakcina koja je registrovana u Kini biti dostupna, ta vakcina je izuzetnog kvaliteta i verovatno najskuplja - kazao je Vučić i dodao da će pisati i kineskom predsedniku ako bude potrebe.

On je naglasio da se sticajem okolnosti niko u njegovoj porodici još nije vakcinisao, iako bi roditelji trebali po broju godina.

Vučić je takođe rekao da svako ima pravo da primi vakcinu koju hoće, i dodao je da su sva cepiva koja su stigla u Srbiju proverena i odlična.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (46)

Daki

11.01.2021. 23:06

Vučić dobro sarađuje sa svim moćnicima i velikim silama, ima dobru saradnju sasvim velikim zemljama, i samo zbog toga Srbija dobija vakcine iz svih delova sveta.

vasa

11.01.2021. 23:15

Vakcinacija stanovništva u Srbiji kao ključna aktivnost za rešavanje trenutnih problema usled epidemije virusa Covid-19 biće sprovedena prvo selektivno, tj. onima kojima je u ovom momentu najneophodnija, a kasnije i masovno!

Vera

11.01.2021. 23:22

Bilo gde u svetu ljudi bi bili srećni da imaju mogućnost da se vakcinišu i reše ovog zla od virusa, samo kod nas nikad ništa ne valja. Svakodnevno slušam kako je sve izmišljeno, ne daj Bože da osetite na svojoj koži. Verovatno bi svi brže bolje put lekara i onda biste se sakrili u mišju rupu.

Marko

12.01.2021. 00:06

Srbija se uspesno bori protiv Koronavirusa. Jako je vazno sto su vakcine jako brzo nabavljene jer ce se vakcinacijom ojacati kolektivni imunitet i na taj nacin biti napravljen veliki korak ka pobedi nad ovim opakim virusom.

Jana

12.01.2021. 00:25

Srbija je bila medju prve tri zemlje koje su nabavili vakcine. To sigurno nije bilo lako nabaviti kada je ozbiljna pomama za njima. Hvala Bogu, imamo sposobnog predsednika.

Sanja

12.01.2021. 00:49

Imunizacije građana Srbije protiv virusa Covid-19 predstavlja jedan od naših najvećih uspeha, budući da smo mi kao zemlja vakcinaciju započeli još krajem prošle godine, a da je našim građanima na raspolaganju izbor više vakcina različitih proizvođača!

Lela

12.01.2021. 00:53

Вакцине треба да се приме а добра ствар је што свако може да изабере коју вакцину жели да добије.

Ana

12.01.2021. 00:53

Ono sto nas najvise raduje jeste svest koju vecina gradjana ima o znacaju vakcinacije posebno ugrozenih grupa, za koje ce vakcina biti spasonosna. Svako od nas treba odgovorno da postupa prema sebi i okolini, kako bi ova posast ostala iza nas kao ruzna uspomena.

Slavisa

12.01.2021. 00:54

Imunizacija stanovnistva je pocela, nabavljene su odredjene kolicine vakcina, ocekujemo jos doza i nadamo se da ce ovaj destruktivni virus isceznuti i da ce godina pred nama biti uspesnija i naprednija za svakog od nas, bez straha i ogranicenja!

Petar

12.01.2021. 01:34

Ali zaista nisam procitao negde da ijedna drzava nudi tri razlicite vakcine i da narod moze da bira koju hoce. To samo pokazuje koliko smo ozbiljno pristupili ovom izazovu.