DR ĐERLEK OBJASNIO POTEZE KRIZNOG ŠTABA: Još koji dan nam treba da vidimo da li su ove mere dale rezultate i ima li razloga za uvođenje novih

Novosti onlajn

11. 12. 2020. u 22:36

PRED članovima Kriznog štaba jutros su bili predlozi mera koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak velikog broja građana Srbije iz inostranstva u zemlju. Ipak do konkretnih promena mera nije došlo, jer su nadležni zakazali novu sednicu za ponedeljak.

ДР ЂЕРЛЕК ОБЈАСНИО ПОТЕЗЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Још који дан нам треба да видимо да ли су ове мере дале резултате и има ли разлога за увођење нових

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nadljudskim naporima se obezbeđuju dodatna mesta u bolnicama za obolele od korona virusa.

Vlada zabrinutost da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na zdravstveni sistem naše zemlje.

Postojeće mere dakle ostaju do 15. decembra, ali da li je njima postignuto ono što se očekivalo, pitali smo državnog sekretara Ministarstva zdravlja Mirsada Đerleka.

- Još je rano evaluirati i biti siguran da smo napravili neki dobar rezultat. Mislim da je to i glavni razlog zašto je ostavljeno još nekoliko dana, pa da sumiramo prave rezultate postojećih mera - izjavio je dr Đerlek.

Kako je rekao još nekoliko dana je potrebno da bi se sa preciznošću moglo znati koliko su postojeće mere dale rezultata i razmisliti da li treba dati nove mere ili produžiti postojeće.

- Cilj svih mera jeste pre svega da smanjimo pogoršanje koje se dešava, da uspostavimo stabilizaciju i da dođe do poboljšanja - precizirao je dr Đerlek.

Kako kaže mi smo još uvek u fazi smanjenja pogoršanja.

- U vrlo kratkom vremenskom periodu očekujemo stabilizaciju, to je ta druga tačka i posle toga bi išlo poboljšanje stanja - zaključio je dr Đerlek.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!