BOGATIJI ZA 10 NOVIH AUTOCISTERNI I PET LESTVI: Ministar Vulin - MUP će nastaviti da ulaže u Sektor za vanredne situacije (FOTO)

Novosti online

10. 12. 2020. u 13:24

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru Makiš u Beogradu primopredaji 10 vatrogasno–spasilačkih autocisterni i pet automehaničkih lestvi koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe Sektora za vanredne situacije.

БОГАТИЈИ ЗА 10 НОВИХ АУТОЦИСТЕРНИ И ПЕТ ЛЕСТВИ: Министар Вулин - МУП ће наставити да улаже у Сектор за ванредне ситуације (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar Vulin istakao je da će MUP nastaviti da ulaže u Sektor za vanredne situacije, jer su vatrogasci važan deo Ministarstva i borbe za bezbednost građana.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek stignu prvi na mesto događaja. Prvi su tu kada je požar, poplava, kada su elementarne nepogode, kada treba pružiti pomoć i spasiti građane. Upravo zato je Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznalo potrebu da se naše vatrogasne jedinice i uopšte Sektor za vanredne situacije posebno modernizuje, unapredi i opremi - rekao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, nastaviće sa dosadašnjom politikom ulaganja u Sektor za vanredne situacije, u opremu, obuku i sve ostalo što vatrogasce čini obučenim, spremnim i sposobnim da zaštite svakog građanina naše zemlje, ali i sebe, svoje zdravlje i život.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uvek su tu kada je najteže, a ovo je način da im pomognemo da to najteže prođe sa što manje posledica i žrtava - istakao je ministar Vulin.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić zahvalio se državi i Ministarstvu na ulaganjima u Sektor za vanredne situacije.

- Danas smo dobili 15 novih vozila. Posle dužeg vremena dobili smo pet  automehaničkih lestvi, čija je maksimalna radna visina 32 metra. Dobili smo i 10 pratećih autocisterni koje će unaprediti rad naše službe kako bismo bili još efikasniji - precizirao je Plemić.

Autocisterne „Iveko“, sa cisternama za vodu kapaciteta 7.000 litara, biće isporučene upravama za vanredne situacije u Beogradu i Novom Sadu, kao i odeljenjima za vanredne situacije u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju i Subotici.

Autohidraulične lestve „Iveko“ biće isporučene Upravi za vanredne situacije u Beogradu i odeljenjima za vanredne situacije u Leskovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu. 

U poslednje tri godine vatrogasno-spasilačkim jedinicama širom Srbije, samo u sklopu ovog kapitalnog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova usmerenog ka podizanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, isporučeno je 228 vozila različite namene, a svi vatrogasci-spasioci opremljeni su novim radnim i interventnim uniformama.  

Od početka godine vatrogasci spasioci na teritoriji Republike Srbije  reagovali su u 25.916 vanrednih događaja, od čega su 20.223 požara i spasili 1.283 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)