NEMA PRODUŽETKA RASPUSTA: Đaci se posle mini odmora sutra vraćaju u klupe

Novosti online

15. 11. 2020. u 14:00

VLADA nije donela nikakve nove mere što se tiče škola, tako da se od sutra đaci vraćaju u školske klupe.

НЕМА ПРОДУЖЕТКА РАСПУСТА: Ђаци се после мини одмора сутра враћају у клупе

Foto N. Skenderija

Na sednici Vlade Srbije koja je počela u 13.00 časova, a na kojoj su donete nove mere u borbi protiv korona virusa, razmatralo se nekoliko opcija. Ipak, makar za sada, za škole nisu donete nove mere, te se đaci sutra vraćaju sa raspusta na nastavu.

Naknadno će se razgovarati o eventualnom pomeranju zimskog raspusta unapred.

- Ja sam apsolutno za to da škole nastave da rade, ja sam za to, mi u čitavoj Srbiji imamo 39 zaraženih đaka u osnovnim školama, 52 u srednjim, od kojih 22 u Beogradu. Onda vam je jasno koliko je stanje bezbedno i koliko su đaci disciplinovani, koliko se poštuju mere - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Opširnije o tome možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Eskobar

15.11.2020. 14:33

Bože ,koliko se laže... Ne znam čemu to. Đaci disciplinovani. Laže se o svemu i svačemu. Pa u našim školicama od 100 učenika do sada ima bar 12 učenika ,nastavnika oko 10 što ih poznajem,testirani,potvrđeni slučajevi... Bog neka nam je u pomoć!

Mozda

15.11.2020. 15:32

U skolama ima puno dece koja odsusutvuju sa nastave zbog toga što su članovi porodice pozitivni na kovid, medjutim, sama deca se jako retko testiraju te se stice utisak da ih je manje nego što jeste. Takodje, veliki broj zaposlenih u skolama širom države odsusutvuje sa posla sto zbog kontakta sa pozitivnom osobom sto zbog toga sto su i sami pozitivni na kovid. Verujem da su namere najbolje, ne moze sve da stane i podrzavam mere koje su danas najavljene. Ali, samo da izvestavamo kako jeste. Ne treba siriti paniku, treba biti odgovoran i obazriv. Odluka o raspustu u istom terminu je funkcionalna. Samo nam recite kako zaista jeste. Nije virus stvoren u Srbiji niti su ga stvorili politicari i Krizni stab. I ne mozemo da ocekujemo da ce neki ministar cuvati nase zdravlje ako ga sami ne cuvamo. Ali poverenje se gradi na objektivnim cinjenicama.