SITUACIJA U BEOGRADU "NA IVICI“: Ministar Lončar najavio - odluka o oštrijim merama za najviše 48 časova!

Novosti online

12. 11. 2020. u 23:35

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je u Beogradu situacija preozbiljna.

СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ НА ИВИЦИ“: Министар Лончар најавио - одлука о оштријим мерама за највише 48 часова!

Tanjug

U bolnice je primljeno više od 600 ljudi, a otpušteno 250.

- Ako ne možete pacijente u nekom momentu da zbrinete, one koji su iz Beograda u Beogradu, nego moraju u neku bolnicu u unutrašnjosti, onda kažemo da smo na jednoj ivici. To ne važi za ostale bolnice i centre u Srbiji, ali ako nastavimo da se ponašamo kao do sada, ne znači da neće važiti i za druge bolnice - upozorio je ministar.

Upitan da li je danas bio poslednji trenutak za donošenje oštrijih mera, Lončar je rekao da još nije doneta odluka i da će biti doneta u narednih 24, 48 časova.

U BEOGRADSKOJ ARENI VIŠE NEMA MESTA

Ministar je istakao da je u Beogradu mnogo više prijema nego otpusta pacijenata – primljeno je više do 600 ljudi, a otpušteno 250.

To će se nastaviti tako i dalje, očekuje Lončar, koji navodi da su morali da otvore i Medicinu rada, da sutra u 19 časova počinje da radi reumatologija, kao i da su u pripremi kapaciteti u Banji Koviljači i Sokobanji.

Foto Petar Milošević

- Većina drugih zemalja kada dođe u ovu situaciju, kada nema mesta, pacijente puste da idu kući, ali onda nemate kontrolu nad njima - ukazuje ministar i navodi da u Beogradskoj areni više nema mesta. - Imamo slobodne kapacitete u privremenoj bolnici u Nišu i Kragujevcu. Koristićemo njihove kapacitete.

"IZMENE ZAKONA U SKUPŠTINI USVOJENE DA BI SE ON SPROVODIO"

Povodom usvajanja Izmena zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Lončar je objasnio da mi imamo zakon, ali da je problem u sprovođenju.

- Ono što je usvojeno u Skupštini velikom većinom jeste da se omogući da se sprovodi zakon - ističe Lončar i dodaje da je važno sprečiti zloupotrebe.

- To ide po najbržoj proceduri, mislim da će on već sutra biti objavljen u Službenom glasniku - navodi ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april