IZVEŠTAJ O STANJU PATRIJARHA IRINEJA: Vladika Stefan - Pod budnim je okom lekara, svaka promena se prati

Novosti online

06. 11. 2020. u 17:13

VLADIKA Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save u Beogradu kaže da je poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijarh Irinej dobro i da je pod nadzorom najboljih lekara.

ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА: Владика Стефан - Под будним је оком лекара, свака промена се прати

Patrijarh Irinej

- Patrijarh i dalje nema nikakvih simptoma korona virusa. Da nije bilo puta u Podgoricu gde je služio opelo blaženopočivšem mitropolitu crnogorosko - primorskom Amfilohiju, on se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan. Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje on je zadržan u bolnici jer čovek ima 90 godina i nismo želeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih lekara a svaka promena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija - navodi vladika Stefan.

On dodaje da su se pored patrijarha, sve vladike i sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, testirali i da su svi negativni.

- Svi vernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje treba da budu mirni i spokijni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da njemu nije ništa već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega. SPC će i dalje obaveštavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha - kaže vladika.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu