OŠTRIJE KONTROLE ZA UGOSTITELJA: Pirotski Štab za vanredne situacije doneo novu odluku

V.Ć.

26. 10. 2020. u 18:22

ОШТРИЈЕ КОНТРОЛЕ ЗА УГОСТИТЕЉА: Пиротски Штаб за ванредне ситуације донео нову одлуку

Foto: V.Ć.

NAKON nekoliko dana povećanja broja zaraženih, Štab za vanredne situacije u Pirotu, najavio je pooštrene kontrole ugostiteljskih i uslužnih objekata, masovnih okupljanja i, istovremeno apelovao na građane da popštuju mere prevencije od kovida 19.

Apelujemo da se smanji masovno okupljanje na otvorenom i zatvorenom u vreme predstojećih slava. Insistiraćemo na doslednom poštovanju mera prevencije, organizovati edukacije po školama u kojima će lekari govoriti o značaju prevencije i ukazati na opasnost od širenja epidemije-kaže komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vladan Vasić koji poručuje da u ovom trenutku ipak, nema mesta panici. On dodaje da su komunalni inspektori minulog vikenda kontrolisali rad uslužnih i ugostitenjskih objekata i a su samo u dva navrata utvrdili nepoštovanje preventivnih mera.

Dr Elizabeta Aleksić, direktorka ZZJZ i član Štaba, dr Radovan Ilić, direktor DZ i dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice su takođe apelovali na građane da poštuju mere prevencije i preporuke Kriznog štaba.

- Minulog vikenda smo imali 52 pacijenta koji su , prethodno bili u kovid ambulanti, sve smo ih zbrinuli, tačnije uradili brzi test i dvojica su bili kovid pozitivna. Na Grudnom odeljenju Bolnice trenutno imamo dva pacijenta koji nisu sumnjivi na zarazu. Imamo i kovid jedinicu sa 6 kreveta, ali se ne planira na naša Boplnica postane kovid centar-kaže dr Petrović.

Inače, od početka epidemije sa područja Pirotskog okruga preminulo je 28 osoba, a 390 je laboratorijski potvrđeno na kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)