VESIĆ: Izgradnjom dečjih igrališta ulažemo u budućnost najmlađih

Novosti online

24. 10. 2020. u 10:02 >> 10:04

ВЕСИЋ: Изградњом дечјих игралишта улажемо у будућност најмлађих

Beoinfo

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić obišli su danas novoizgrađeno dečje igralište u naselju Mirijevski cvet u Šejkinoj ulici.

Vesić istakao da je, za poslednje dve i po godine, 28 dečjih igrališta urađeno na Zvezdari. Na ovaj način se, prema njegovim rečima, konkretno ulaže u decu i njihovu budućnost.

Beoinfo

 

– Devet godina se obećava građanima Mirijevskog cveta da će dobiti igralište za decu. Zahvalan sam Opštini Zvezdara, koja je od svojih sredstava izgradila ovo igralište, i na konkretan način poboljšala kvalitet života stanovnika ovog kraja. I to jeste suština politike - da imaju igralište, sređene ulaze, ulice, trotoare i kanalizaciju – naveo je Vesić.

Precizirao je da u tom kraju živi između 4.000 do 5.000 stanovnika.

– Potrebe stanovnika ovog kraja svakako su mnogo veće od ovog dečjeg igrališta u koji je uloženo oko 50.000 evra. Nažalost to su kontrasti s kojima živimo, jer imamo delove grada koji su potpuno sređeni, kao i one kojima nedostaju najosnovnije stvari za život - poput vodovoda, kanalizacije ili dečjih igrališta. Ipak sa s nastavkom ovakvih i sličnih radova rešićemo i te probleme – ukazao je Vesić.

Beoinfo

 

Jeremić je dodao da je novoizgrađeno dečje igralište potvrda nastavka dobre saradnje opštine i Grada Beograda

–Ovo je simboličan korak u stvaranju dobrih uslova za generacije koje će živeti i stvarati na Zvezdari i Beogradu. U ovom delu grada se očekuje završetak izgradnje vrtića, dok je u planu i izgradnja osnovne škole – rekao je Jeremić i najavio dalja ulaganja u dečja igrališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)