ODRŽANA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Ovo je njihov načelni stav u vezi sa zahtevom ugostitelja

Novosti online

04. 09. 2020. u 13:41

ОДРЖАНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ово је њихов начелни став у вези са захтевом угоститеља

Građani u kafićima / Foto D. Pozderović

ČLANOVI Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održali su danas sednicu, na kojoj niti su donete nove mere niti su popuštene stare, a jasan i načelan stav svih bio je da do daljeg nema dozvole za druge manifestacije osim kulturnih, uprkos velikom broju zahteva.

Uz procenu epidemiološke situacije, o njima bi moglo da se raspravlja na narednoj sednici štaba, sledeće nedelje, i donese pozitivna odluka.

Kako je ispričao epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, na sednici se uglavnom pričalo o školama i primeni mera u njima, i konstatovano je da nema problema.


- Situacija koja je bila u školi u Železniku je pod kontrolom, kao i u Kragujevcu. U tom delu sistem se sve  normalno odvija, ali svesni smo da je to tek četiri dana kako je škola krenula - kaže prof. dr Tiodorović.

Manifestacije, osim kulturnih koje su dozvoljene pre dve nedelje, i dalje nisu dozvoljene.


- Mora tako da bude bar dok ne budemo pali na sigurnu zonu do 25 novih obolelih na 100.000 stanovnika. I dalje smo na 32, taj broj se održava. Ima dosta zahteva za različite manifestacije i na otvorenom i na zatvorenon. Kada je kultura u pitanju, jasno je rečeno uz koje mere mogu da se održavaju. Ali, ima različutih zahteva ugostiteljsko-zabavnih, a taj deo ne može da prođe, a ako pustimo taj deo, onda moramo da pustimo i svadbe a svadbe su nam nanele mnogo problema - rekao je dr Tiodorović.

On navodi i da Beogradski sajam traži da počne da radi, ali da i o tome još nije doneta odluka.

- Ako se poboljša situacija možda o tome budemo odlučivali na sledećoj sednici. Sajam automobila i drugi sajmovi mogu da se organizuju i da budu pod kontrolom, ali još nije takva situacija da možemo da budemo popuno sigurni - kaže sagovornik.


(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki

04.09.2020. 15:06

Ko o čemu ovaj samo o svadbama a njih nije ni bilo.Kada su mere popustile bio je post a svadbi u postu skoro da nema.Puni autobusi,splavovi,kafići.Probudi se čoveče .

BlueBoy

05.09.2020. 05:29

Mislim da klubove i koncerte treba ograničiti do 01h posle ponoći zauvek, kao i svugde u svetu. Propade nam omladina... Šta ima ko da traži napolju posle ponoći, sem ko mora...