SREĆKO KONAČNO U NOVOJ PORODICI: Posle stravičnog gubitka roditelja mališan usvojen

Novosti online/VN

21. 08. 2020. u 19:52

SUDBINA deteta iz Stragara kod Trstenika, koja je potresla čitavu Srbiju, posle dve godine je uplovila u mirnije vode.

СРЕЋКО КОНАЧНО У НОВОЈ ПОРОДИЦИ: После стравичног губитка родитеља малишан усвојен

Foto: Depozitfotos

Srećko Anđelković (6) je i zvanično usvojen.

Mališan je posle predviđenih procedura i perioda adaptacije i zvanično dobio novu porodicu saopštio je Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Ime Srećko dobio je jer je mnogo usrećio roditelje koji su ga posle dugo godina dobili vantelesnom oplodnjom. Njihova sreća, nažalost, kratko je trajala, a dečačić je ostao bez njih oboje sa nepune četiri godine.

Srećko je roditelje, oca Časlava i majku Slađanu, izgubio decembra 2018. kada su oni poginuli na bizaran način, upavši u bunar. Mališan je proveo četiri dana sam u hladnoj kuć dok ga komšije nisu pronašle.

Miroslav Nićiforović, brat pokojnog Časlava ispričao je tada za “Novosti” da je mališan preživeo jedući hleb, u hladnoj kući, zamotan u ćebence. Prava je sreća što, iako je bila zima, temperature nisu bile ispod nule. Misterija je kako je dete uspelo da samo, bez ičije pomoći, preživi četiri dana. Rekao je lekarima da je jeo hleb i sve drugo šta je zatekao u kući. Spasao ga je plač.

Foto: S. Babović

Bunar u kome su stradali Srećkovi roditelji

Sada, dve godine kasnije, Centar za socijalni rad u Trsteniku je pronašao Srećku adekvatne roditelje sa kojima ga nadamo se čeka lepša budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)