DEFINITIVNA ODLUKA: Evo kako će u školama od septembra biti organizovana nastava

Novosti online

11. 08. 2020. u 10:49

ДЕФИНИТИВНА ОДЛУКА: Ево како ће у школама од септембра бити организована настава

Foto D. Milovanović

ČLANICA kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će najmlađi đaci pohađati nastavu u školi, dok će stariji razredi nastavu pohađati u kombinaciji nastave u školi i onlajn nastave.

Učenici mlađih razreda polaze u školu 1. septembra uz sve principe zaštite. Moraće da se obezbedi da između dece bude razmak od 1,5 metara i u učionici će moći da bude maksimalno 15 učenika.

Maske će nositi sve vreme, osim kada slušaju nastavu i sede u klupi, tada mogu da je kratko skinu. Nastavnici i profesori moraće sve vreme da nose maske.

Učenici će sve vreme sedeti na jednom mestu, neće menjati učionice, smenjuju se nastavnici.

Sve isto važi za starije razrede, kako bi dezinfekcija bila što bolja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

MUja

11.08.2020. 11:32

Cuj ucenici nece menjati ucionice! Ovi kanda nikada nisu isli u skolu. Na stranu sto u zivotu nisu odrzanli ni spremili bar jedan cas. Nastavnici ce im u svaku ucionicu seliti kabinete fizike, hemije, informatike?? Cas traje pola sata. Racunari se mogu preneti i postaviti za sat -dva vremena ukoliko postoje instalacije. U ucionicama toga nema. Nastavnici da nose maske a deca ne moraju? Hoce li direktori skola obezbediti po 4 maske svaki dan nastavnicima?

Upravo

11.08.2020. 12:08

@MUja - Je tako. Možda im daju laptopove, pojačaju wifi, obezbede maske,sapune,funkcionalne toalete...Ovo će biti komedija. Odeljenja se dele na po 15 učenika,5 odeljenja u svakom razredu sa po 30 učenika...Sve u svemu budalaština

Ali

11.08.2020. 12:12

Tek ono jedne nedelje utorak,četvrtak a druge ponedeljak,sreda,petak u školi. Neka obezbede deci i nastavnicima maske i šta još treba na dnevnom nivou. Tablete, laptopove svakom učeniku na revers,dobar wifi i može da se priča. Ovako su sve ovo teške gluposti.

Lola

11.08.2020. 12:40

Umesto po 20-22 ucenika u odeljenju, st je norma u Evropi, nasa odeljenja imaju preko 30 ucenika, jer nema dovoljno nastavnog kadra. Gde ce u ovoj situaciji kada se odeljenja deli naci dodatnih 80000 nastavnika?

DeccaPAS

11.08.2020. 14:06

Da deca nose maske u školi? Pa to je direktan udarac na zdravlje i razvoj dece! Da udišu ugljen-dioksid po 8 sati svakog dana? Gde je policija; sudstvo; psihijatrija???? Ova žena da odgovara za svoje budalaštine, pod hitno.