TRENUTNI KAPACITET 84 MESTA: Otvorena kovid bolnica u Užicu

Tanjug

28. 07. 2020. u 13:23

U UŽICU je počela da radi kovid bolnica u kojoj su trenutno smeštena 22 pacijenta, dok je trenutni kapacitet 84 mesta za lečenje pacijenta iz Zlatiborskog okruga.

ТРЕНУТНИ КАПАЦИТЕТ 84 МЕСТА: Отворена ковид болница у Ужицу

Foto: Arhiva VN

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je kovid bolnica opremljena uz odobrenje republičkog kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije.

-Grad Užice je uložio 10 miliona dinara za razvod kiseonika i ostalo opremanje kovid bolnice. Ukupan kapacitet je 151 mesto, a preostalih 67 koji trenutno nisu u funkciji mogu da budu ukoliko bude potrebe. Biće urađen centralni razvod kiseonika i za te postelje-rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović naveo je da je trenutno u užičkoj Opštoj bolnici smešteno 270 kovid pacijenata, od kojih je 27 na intenzivnoj nezi, a 18 na respiratoru.

-U ostalim bolnicama u Zlatiborskom okrugu hospitalizovano je još 180 kovid pacijenata. Oko 100 zdravstvenih radnika je zaraženo korona virusom,od kojih je 16 na bolničkom lečenju. Na dečjem odeljenju bolnice u Užicu leči se sedmoro dece koji su pozitivni ili čekaju rezultat testa-istakao je Božović.

Zavod za javno zdravlje Užice dnevno šalje od 200 do 250 uzoraka na testiranje u laboratoriju Vatreno oko u Klinički centar Srbije.

-Primetna je brža obrada briseva poslednjih dana, tako da nam rezultati stižu u roku od 24 do 48 sati. Epidemiološka situacija je i dalje nestabilna i beleži se povećanje zaraženih u Bajinoj Bašti i pad obolelih u Sjenici-kaže epidemiolog Marija Baralić.

U Zlatiborskom okrugu je ukupno od početka epidemije 1.955 osoba inficiranih korona virusom, od čega je najviše u Užicu - 682, Požegi 250, Sjenici 153, Bajinoj Bašti 148, od čega samo juče 40 novoobolelih, Novoj Varoši 144, Prijepolju i Priboju po 143, Čajetini 131, Arilju 127 i Kosjeriću 34.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna