RENOVIRA SE PALATA SRBIJA: Ministarstvo rada i Udruženje osiguravača potpisali ugovor

J. Ž. S.

22. 07. 2020. u 15:50

РЕНОВИРА СЕ ПАЛАТА СРБИЈА: Министарство рада и Удружење осигуравача потписали уговор

Novosti

SALA "Srbija" u Palati Srbija biće renovirana, a danas je, na inicijativu Ministarstva za rad potpisan ugovor o donaciji za izvođenje radova na renoviranju.

Ugovor su potpisali ministar Zoran Đorđević i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, a vrednost radova je 1.76 miliona dinara.

- Ova zgrada predstavlja kulturno i istorijsko zdanje Srbije koje treba da se čuva zauvek. Iako nismo nadležni za održavanje ove zgrade, hteli smo da pokažemo odgovornost prema onome što je za našu zemlju od posebne važnosti - naveo je Đorđević.

On je dodao da je u budućnosti u planu da se, pored sale "Srbija", koja je najveća i najreprezentativnija, rekonstruišu i ostale sale, ali će, kako kaže, sve zadržati prvobitan izgled.

Novosti

DuŠko Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije rekao je da mu je drago što je imao priliku da učestvuje u ovoj ideji i da je udruženje uvek na raspolaganju državi kada je u pitanju bilo koji vid podrške.

- Ovo za nas nije donacija, već čast. Drago nam je što ćemo na ovaj način biti deo istorije i što ćemo vratiti staru salu "Srbija" mestu gde su se okupljali i gde će se i dalje okupljati najveći svetski državnici - istakao je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)